Pil & Bue er treffsikker nok til å erobre hjertene til barn av progressiv, alternativ indie-rock.

Der debuten til Petter Carlsen og Aleksander Kostopoulos nærmest framsto som en energisk boksekamp med både hooks, uppercut og rett høyre i en og samme bevegelse, er duoen langt mer fokusert og opptatt av hvor og hvordan de skal treffe et kresent publikum.

Da blir resultatet knock-out, forutsatt at man faktisk liker såkalt shoegaze-rock, der man lar følelsene styre både senket blikk og energinivå. På plata måler gitaren og perkusjon kreftene gjennom samfulle seks låter, en herlig stillingskrig som minner om danske band som Mew og Kashmir, men som framfor all står i arverekkefølge fra fyrtårn som Led Zeppelin og Velvet Underground.

Heldigvis er stemmen til Petter justert opp i lydbildet, som både melodibærer og drivende kraft, selve markøren for retning og innlevelse. BBC-favoritten Nevermind er noe av det aller beste Petter har medvirket til. Lyden har blitt proffere og mer gjennomtenkt, men gutta gir like mye av seg selv. Et premiss for vellykket leveranse fra et band som ikke poserer, men gjerne hopper opp og ned med ryggen til. For at det er musikken som teller, live og på plate. Knallsterke saker, gutter!

Utgivelsen er tilgjengelig fredag 29. januar.

Rolf Edmund Lund