Alta-spissen Vegard Braaten forlot banen på båre etter en duell med Tromsdalen-keeperen søndag. I dag kunne manuellterapeutene Trond og Torfinn Reginiussen studere MR-bildene og det de fikk se var ikke positivt.

– I fare for å ikke sitere dem helt riktig så har jeg i alle fall forstått at bildene viste et delvis avrevet korsbånd, delvis avrevet sidebånd og noen beinsplinter som er knust løs fra et bein i kneet. Derfor måtte de gi meg den utrolig kjedelige beskjeden om at sesongen er over for min del, sier Vegard Braaten til A-sporten.

– Siden båndene ikke er helt avrevet blir det ikke snakk om noen operasjon. Jeg skal trene det opp noe som ifølge ekspertisen vil ta flere måneder, legger han til.

Forlenget en uke

Han har sendt kopi  av MR-bildene til Truls Hallen i Tromsø som igjen skal vise dem til en spesialist på slike skader.

– Når Trond og Torfinn sier at sesongen ryker så forventer jeg ingen andre svar fra Tromsø. Men bare sånn i tilfelle har vi forlenget utlånsavtalen, som går ut i morgen, fram til 8. august. Om spesialisten mener noe annet kan den forlenges ytterligere, men det er ingen vits at jeg lånes ut til Alta IF hvis jeg ikke får gjøre det jeg hadde aller mest lyst til, nemlig å bidra for at Alta også neste år skal ha et 1. divisjonslag, sier Braaten som dermed returnerer til Bodø om ikke en helt uventet beskjed skulle komme de neste dagene.

Overgangsvindet stenger 15. august og klubben vil forsøke å hente inn en erstatter.

– Vi vil se på muligheten for å få innen erstatter, men det er noe vi egentlig har jobbet med en stund siden det lenge var uklart om Vegard kom til å bli eller ikke. Så det er en prosess vi nå tar videre, sier trener Rune Repvik.