– Ingenting er 100-prosent sikkert før jeg har fått tatt MR-røntgen, men jeg er rimelig sikker på at det samme korsbåndet er røket igjen, sier BUL-spiller Kristine K. Hagen på telefon fra Boden der BULs damelag er på treningssamling.

– Jeg har vært hos en lege som har kommet fram til samme konklusjon og jeg kjente igjen både smellet og smertene, legger hun til.

Medkila-aktuell

Hun forteller at det også denne gangen kom på et veldig dårlig tidspunkt. Sist gang spilte hun 1. divisjon med Alta IF og hadde vært på flere landslagssamlinger i månedene før.

– Jeg har nå i sommer vært i dialog med Medkila (toppserielag) om høstsesongen, så dette var på et like ille tidspunkt som sist gang da jeg var høyaktuell for J20-landslaget som skulle spille VM, sier hun og legger til.

– Det er kjedelig. Jeg følte jeg var på god vei tilbake.

«Håpet» på brudd

Ofte er området hvor korsbåndet er festet et svakere punkt etter operasjonen enn selve senen. Derfor håpet Hagen at det kunne være et lite brudd som forsårsaket smellet.

– Røntgenbildene jeg fikk tatt her i Sverige viser derimot at beinet ikke er skadet og det er nettopp derfor jeg nå frykter at korsbåndet er røket noe som gjør opptreningen mye vanskeligere enn et brudd, sier Hagen som håper på en rask avklaring etter at hun kommer hjem.

– Jeg må komme meg til MR så snart som mulig og i håp om å få kuttet ned på ventetiden til en eventuell operasjon har jeg allerede begynt med de øvelsene jeg gjorde før operasjonen sist. Jeg har veldig lite lyst å vente tre-fire måneder dersom det er medisinsk forsvarlig å opereres tidligere, sier hun før hun avslutter:

– Og om forsikringsselskapet bruker lang tid ser jeg ikke bort fra at jeg melder meg ut av fotballforbundets opplegg og betaler hele operasjonen selv, avslutter kirkenesjenta.