– Vi har hatt mye trøbbel med et punktert dekk og måtte stoppe fire-fem ganger. Vi har tapt minst en halv time på dette, sa Erik Skovgaard Knudsen som er først i løypa sammen med Per Thomsen.

Da førstnevnte tok dekket av felgen falt deler av et startnummer ut.

– Vi prøvde å lappe, men det holdt ikke. Med startnummeret fungerte det brukbart, sa Skovgaard Knudsen med et smil før han gikk bort til teknisk support og fant ny slange og nytt dekk.

Danskene ankom sjekkpunktet klokken 19.51. Forfølgerne Andreas Setting og Einar Bjørn startet ut fra Valjok 57 minutter bak lederduoen og kom inn til Karasjok klokken 20.48. Avstanden var dermed den samme til tross for danskenes problemer på den 36,4 kilometer lange etappen til Karasjok.

– Det har for så vidt gått greit, men jeg kjente det var tungt å komme igang etter at vi forlot Valjok. Nå er jeg sliten og det skal det bli godt med litt hvile, sa Andreas Setting etter at han kom inn til sjekkpunktet.

I Karasjok er det tre timers obligatorisk hvile og rytterne var rimelig kjappe med å komme seg i seng for å få seg litt hvile før de starter videre på de 55,6 kilometerne til Mollisjok. Under tii kilometer inn i den neste etappen er de halvveis i rittet.

Neste lag som kommer inn til Karasjok er trolig lederne i mix-klassen, Gerit Pfuhl, Hendrik Hess og Trond Olsen, men Team Oslo som består av Rune Henriksen og Christoffer Aas Clementz er trolig ikke så langt bak. Mix-lagene hadde i utgangspunktet seks timers forsprang på herrelagene ut fra Alta.