Alta har henvendt seg til Medkila for å få gå i dialog med målvakt Maris Eltermanis og kantspiller/midtbanespiller Christopher Mbamba

Eltermanis skal ha vært strålende for Medkila, og er grunnen til at laget ikke har tapt stort i kamper denne sesongen. Han har erfaring fra Europaliga-spill.

Mbamba betegnes som en rask spiller, som er god med ball. Han har tidligere vært i troppen til IFK Göteborg og ble i sin tid kåret til årets talent som junior i rekruttavdelingen.

Daglig leder i Alta IF, Tron Møller Natland bekrefter at Alta IF har tatt kontakt med Medkila angående de to spillerne.

– Det er vel ikke noen hemmelighet at vi trenger en keeper til. Så får vi se om dialogen med Medkila ender i noe konkret eller om vi ender opp med en annen løsning, sier Natland til Altaposten.

Christopher Mbamba

Han betegner keeper Eltermanis som en rutinert type, og kantspilleren Mbamba mener han også ser bra ut.

– Dette er spillere vi gjerne vil se nærmere på, fastholder Natland.

Spillende Medkila-trener Torkild Nilsen bekrefter at Alta har henvendt seg.

– Vi har i utgangspunktet ingen i gi fra oss. Spillerstallen er tynn. Fra midten av august har vi knapt nok spillere til en førsteellever. Hvis vi skal gi slipp på noen, må vi andre i retur, sier Nilsen.

Medkila har bare Eltermanis igjen som målvakt etter at andrevalget Adrian Nystø Mikkelsen signerte for naboklubben Harstad i forrige uke.