BUL arrangerer i helga Nornett-cup, turneringen som har utviklet seg til å bli den største innendørsturneringa i Troms og Finnmark.  120 lag er påmeldt noe som er mer enn noen gang.

– I fjor deltok 113 lag så vi har nok en gang en liten økning. Når vi samtidig øker spilletiden fra 13 til 18 minutter per kamp betyr det at vi må starte tidligere og spille lengre utover kvelden. Men vi har valgt å følge ønskene fra i fjor om litt lengre kamper, sier Peter de Jong i arrangørklubben.

Turneringen spilles i klasse junior, gutte/jente, smågutt/småjente og lillegutt/lillejente.  Flest lag er det i lillegutter der 26 lag stiller, mens lillejenter med sine 21 lag er nummer to i antall påmeldte lag. 21 klubber er representert.

Kutter medaljene

Tidligere har samtlige spillere i de yngre klassene fått medaljer og vinnerne i de største klassene pokaler.

– Vi vet at slike ting ofte havner i en skuff så vi gir heller noe som kan brukes. Vinnerne i de klassene det kåres vinner får t-skjorter og i tillegg trekker vi ballnett med fotballer blant lagene som deltar, sier de Jong som også kan friste med en konkurranse.

– Vi skal ha straffesparkkonkurranse hvor maskoten vår vokter målet. Alle som scorer er med i trekningen av en iPad.

Kampene streames

I samarbeid med Mediehuset Altaposten blir det direktesendt nett-tv fra hallen hele helga på altaposten.no.

– Vi har en tv-bane hvor kampene blir filmet og vi forsøker å sette det opp slik at så mange lag som mulig spiller på banen som blir filmet. I tillegg blir finalene spilt på tv-banen. Så her kan familie, som ikke har mulighet tilå være til stede, følge med på kampene, avslutter de Jong.