De tre G16-spillerne herjet med motstanderlagene under regionsmesterskapet i Tromsø sist helg. De har hatt meget godt utbytte av spill i den nasjonale Bringserien denne sesongen, og for å fortsette den flotte utviklingen har trioen bestemt seg for å flytte sørover.

To ulike toppidrettslinjer

Mens Eskil Overvik og Jakob Bjerrang Pedersen slutter seg til Wang Toppidrett i Tønsberg, inntar Brage Brendgen toppidrettslinja i Horten. Alle tre skal spille håndball for Falk Horten, som er skolenes samarbeidsklubb. Og det er ikke hvem som helst som skal sørge for at Alta-guttene tar nye steg på håndballbanen. Tidligere landslagsspiller og trener for flere aldersbestemte landslag, Geir Erlandsen, er toppidrettssjef og sportssjef for håndballinja ved Wang Toppidrett i Tønsberg. Også velkjente navn som Johnny Jensen, Tonje Larsen, Kari Mette Johansen og Nora Mørk er ansatt som trenere og spillerutviklere.

– Det blir spennende å prøve noe nytt. Dessverre fikk jeg ikke plass på samme linje som Eskil og Jakob, men vi kommer fortsatt til å bo og trene sammen. Falk Horten har både elitelag, 2. divisjonslag og et fantastisk bra rekruttlag, så det er en flott utviklingsarena for oss alle tre, kommenterer Brage Brendgen.

Knuste all motstand

BUL har vært fullstendig overlegne i regionsserien denne sesongen. BUL-guttene har knapt møtt motstand, men spillerne har heldigvis hatt Bringserien som en ekstra utfordring. Under regionsmesterskapet i Tromsø vant bossekopingene alle tre gruppekampene og banket Gravdal 38-24 i finalen. Gravdal er det eneste nordnorske laget som har gitt BUL litt kamp om poengene i år.

– Jeg, Eskil og Jakob er enige om at vi må reise sørover for å bli skikkelig god. Det har blitt veldig mange kjedelige og uinteressante kamper i regionsserien, og utenom Gravdal har vi hatt knapt med motstand. Gravdal har vi faktisk tapt for tidligere, så det var skikkelig tenning i laget når de sto på motsatt banehalvdel i Tromsø. Det var deilig å vinne mot dem i finalen, fastslår Brendgen.

A-sporten snakket så vidt med Overvik og Bjerrang Pedersen i Tromsø. De bekreftet at det blir spill i Falk Horten neste sesong.

– Vi er begge kommet inn på Wang Toppidrett og gleder oss til å ta fatt på en ny utfordring, var den korte kommentaren fra BULs to største håndballtalenter i nyere tid.