Håndballherrene dro til Skien med et håp om å i alle fall vinne en av lørdagens gruppekamper. Da ville det blitt ekstrakamp på søndag, men det lyktes de ikke med. I stedet var det Herkules som kapret den plassen og vant like godt hele 40-27 over Vikhammer i gårsdagens ekstramatch.

Mye må på plass

Dette Herkules-laget spilte Alta IF jevnt med og ledet over i store deler av lørdagens kamp. Trener Ken Ingebrigtsen er skuffet over at det ikke ble opprykk, men mener likevel at innsatsen gir motivasjon til videre satsing.

– Vi skal ta et møte etter påske for å diskutere hva vi skal gjøre. Men det er klart, vi har doblet treningsmengden på to år og utviklet oss masse. Det arbeidet er vi enige om å fortsette å bygge videre på. Resultatet i søndagens ekstrakamp viser jo at vi var veldig nære et opprykk, sier han.

For å få det til er det likevel mye som må avklares.

– For at vi skal bli enda bedre må vi få til et bedre samarbeid med skolen, se på hallkapasiteten og ikke minst økonomi. Det er mye som må på plass, mener Ingebrigtsen.

Spillere forsvinner

Noe av det som kan bli en utfordring for ambisjonene fremover er hvor mange spillere som blir med videre. Flere av Alta-guttene har gjort seg bemerket, senest i helgen.

– Vi har jo bevist i helgen at vi har mange gode spillere og noen av guttene har markert seg veldig positivt. Det vil nok helt sikkert være noen av våre gutter som får tilbud om å spille på høyere nivå enn 2. divisjon neste sesong, tror Alta-treneren.

Foreløpig vet han likevel bare om en spiller som garantert blir å forlate klubben.

– Sindre Breda forsvinner helt sikkert, han må flytte sørover for å fullføre utdannelsen sin. Ut over det må vi se litt etterhvert, men Ole Henrik Kristiansen er et eksempel på en spiller som har gjort det bra og som må ta en grundig vurdering på sin håndballsatsning og videre fremtid de nærmeste ukene.