Alta IF møter Kristiansund i sesongåpningen i Finnmarkshallen.

1. min: 1-0 Vegard Braaten: Etter bare 37 sekunders spill sendte den tilbakevendte scoringskongen hjemmelaget i ledelse. Braaten ble klar for Alta IF bare timer før overgangsvinduet stengte sist mandag.

18. min: Sega Ngom fikk en stor mulighet til å doble ledelsen etter fint forarbeid av Braaten. Skuddet gikk like over mål.

26. min: Braaten følger et gjennomspill og når ballen rett før keeperen til Kristiansund. Han setter ballen forbi keeperen, men en forsvarsspiller når ballen før den ruller over streken.

27. min: Gjestene har en stor sjanse, men ballen treffer stolpen bak Kjetil Thomassen.

30. min: Gult kort Kristiansund: Andreas Rødsand.

30. min: Alta får frispark i en god posisjon, men Svein Ove Thomassen setter ballen over.

31. min: Vegard Braaten lader skuddfoten, men setter frisparket utenfor.

32. min: Gult kort Kristiansund: Pål Erik Ulvestad.

40. min: Gjestene har hatt mye ball og Alta er presset langt ned i banen.

43. min: Rune Ertsås går over ende etter en duell og publikum roper på straffe. Dommeren er ikke enig.

45. min: Sekunder før dommeren blåser til pause fyrer gjestene av et skudd  som går like utenfor.

PAUSE 1-1

Andre omgang er igang.

55. min: Den andre omgangen starter slik den første sluttet; med gjestene som det førende laget. Men Alta forsvarer seg godt.

56. min 2-0: Svein Ove Thomassen. Han kommer rundt og etter en fin overstegsfinte fyrer han av fra spiss vinkel. Ballen går i mål ved lengste stolpe.

62. min: Bytte Kristiansund: Tor Erik Torske og Jonas Rønningen inn for Jean Mendy og Karamoko Bamba.

63. min: Gult kort Alta: Svein Ove Thomassen

63. min: Bytte Alta: Jon Andreas Eira for Vegard Braaten.

68.min: Frispark til Kristiansund på 25 meter. Skuddet går i muren.

71. min: Christian Reginiussen ligger nede, men skaden er ikke alvorlig. Mulig en taktisk manøver av den rutinerte midtbanespilleren.

73. min: 3-0 Rune Ertsås. Og for en scoring. Sega Ngom møter og får ballen på egen halvdel, spiller den til høyreback Martin Norbye som tar den med seg opp i banen før han igjen finner Sega som går helt ned til linja. Inne foran mål finner han Ertsås som vender bort et par forsvarere og setter ballen forbi keeperen.

74. min. Bytte Alta: Tresor Egholm kommer inn for en sliten Svein Ove Thomassen.

82. min: Corner Kristiansund. Ballen stusses to ganger, men går langt utenfor.

85. min: Bytte Alta: Aleksander Solberg inn for Rune Ertsås.

Slutt: Alta IF - Kristiansund 3-0

729 tilskuere overvar kampen i Finnmarkshallen.

Alta IF startet med følgende lag (4-2-3-1).

Kjetil Thomassen - Martin Norbye, Mats Frede Hansen, Andreas Markussen, Dag Andreas Balto - Håvard Nome, Christian Reginiussen - Rune Ertsås, Sega Ngom, Svein Ove Thomassen - Vegard Braaten