Jørgen Graabak spurtet til gull og Magnus Moan til sølv under OL-rennet i kombinert tirsdag. Håvard Klemetsen ble tredjebeste nordmann på niendeplass. Han var nummer to etter hopprennet, men maktet ikke å henge på de aller beste i langrennet.

Det klarte imidlertid Graabak og Moan, som var best etter en spennende avslutning der tyskerne Fabian Riessle og Björn Kircheisen måtte nøye seg med bronse og fjerdeplass.

En tysk trio med Johannes Rydzek, Kircheisen og Riessle lå godt plassert før nest siste sving inne på stadion, men i forsøket på å passere Graabak falt Rydzek, og dermed kunne Magnus Moan smette forbi alle tre.

På oppløpet hadde Graabak, som ble vraket fra kombinertløpernes åpningsøvelse i OL, god kontroll på gullet. Like god kontroll hadde lagkamerat Moan på sølvet.

Det var tyskeren Eric Frenzel som gitt ut med ledelse etter hopprennet i storbakken, med Håvard Klemetsen hakk i hæl. Men etter kun to kilometer hadde en gruppe på fem andre løpere, med Magnus Moan i front, kjørt inn duoen.

Etter det lå en timannsgruppe i tet før det ble en tysk-norsk kamp på den siste kilometeren. Klemetsen var blant dem som falt av, og han gikk inn til niendeplass. Magnus Krog, som tok bronse sist onsdag, endte på 12. plass.

Nok en gang kunne det se ut som den norske kombinertledelsen gjorde et strålende laguttak. Sist uke ble Graabak vraket til fordel for Krog, men gullvinneren ble valgt foran Mikko Kokslien tirsdag. (©NTB)