Alta IFs Sirin Elisabeth Strand tok en meget sterk tredjeplass på fem kilometer klassisk i 17-årsklassen i norgescupen i langrenn som ble arrangert på Sjusjøen søndag. Hele 71 jenter sto på startstreken, men kun to av dem klarte altså å gå de fem kilometerne raskere enn Alta-jenta.

Vinner Marte M. Johansen fra Østre Toten var suveren da hun hadde hele 27 sekunder til Martine Øvrebust fra Stordal og 41 sekunder til Strand som igjen hadde seks sekunder på jenta som havnet utenfor pallen.

Også David Dong-Hee Vik, som fredag ble nummer seks på sprinten, gikk seg opp på pallen på søndagens klassiske 10-kilometer i 18-årsklassen. Vik var 35 sekunder bak vinner Mattis Stenshagen fra Follebu og 28 sekunder bak andreplassen. Men en deltagerliste på hele 141 navn forteller alt om prestasjonen til Alta-gutten.

Henriette Heitmann Mikkelsen gjorde også i dag et godt løp da hun gikk inn til en 12. plass i D19-20. Jenta fra Øvre-Alta var 30 sekunder bak Bardu-jenta Lovise Heimdal som etter dagens seier helt sikkert kan begynne å forberede seg på junior-VM.

Magne Svendsen Esjeholm ble nummer 41 i 17-årsklassen på ti kilometer klassisk. BULs Eirik Johansen ble nummer 51, Thor Eirik Skaret Monsen ble nummer 65 og Tage Bjørkli nummer 70.

Vebjørn Heitmann Mikkelsen ble nummer 51 i klassen der Vik tok bronse, Eirik Strøm Thomassen ble nummer 80 og Jens Bellika nummer 83.

Les mer om Alta-løpernes sterke prestasjoner i mandagens PDF-/papirutgave av Altaposten.

3.PLASS: Også Alta IFs David Dong-Hee Vik kapret tredjeplassen under søndagens norgescuprenn. Det ble dermed dobbel Alta-bronse på Sjusjøen. (Arkivfoto)