Rosenborg- og landslagsstopper Tore Reginiussen er en av fem spillere som er nominert til Kniksen-prisen som årets forsvarsspiller i Tippeligaen. Raipas-gutten tar nominasjonen med stor ro.

– Det er ikke akkurat sånn at jeg ligger våken om natta i spenning, sier Reginiussen som er mer opptatt av hva han selv og klubben føler om hans innsats.

– Å bli nominert viser for så vidt at man har hatt en bra sesong, men det har jeg også følt selv og jeg har fått samme tilbakemelding fra trenerne. Det viktigste for meg er at jeg selv, klubben og mine lagkamerater er fornøyd, sier Reginiussen som også ble nominert en gang mens han spilte i Tromsø. Den gang gikk prisen til en annen.

27-åringen mener årets sesong er karrierebeste.

– Ja, jeg tror nok det. Det har spesielt vært bra i siste halvdel av sesongen.

Tenker ikke utlandet

At utenlandske klubber følger med og en eventuell Kniksen-pris kan åpne øynene hos flere bryr han seg også lite om.

– Jeg har ikke behov for å forlate Norge og tenker ikke at jeg på død og liv må til utlandet igjen. Spesielt når man har barn blir livssituasjonen i utlandet annerledes, så det er ikke utenkelig at jeg spiller i Norge resten av min karriere, sier 27-årigen som har vært i både Tyskland, Italia og Danmark før han kom til Rosenborg før fjorårssesongen.

– Men om et godt økonomisk tilbud dukker opp vil du vel gripe sjansen?

– Om det dukker opp spennende klubber så vil jeg vurdere det, men jeg drar ikke til en liten klubb i utlandet bare for å dra, eller for tjene noen ekstra kroner. Det må være noe bra og ikke minst må det være et steg opp.

Mangler gullet

Han har tatt sølv og bronse som TIL-spiller, mens gullet mangler i samlinga. I år kan det bli gull både i serie og cup.

– Det er viktig å ha gull i samlinga, men det blir en tøff avslutning på sesongen. Spesielt serien blir vanskelig siden vi der er avhengig av andre, men Strømsgodset skal til Tromsø og TIL-guttene har fått klar beskjed om at den kampen skal vinnes. Selvsagt for deres egen del, men også for å hjelpe meg og Rosenborg til gull, sier han med et smil.

Strømsgodset og RBK har samme poengsum, men drammenserne har 13 flere plussmål når tre kamper gjenstår. I cupfinalen er det Molde som kan stoppe Reginiussens gulldrøm.

Reginiussens lagkamerat Christian Gamboa, Odd-spiller Fredrik Semb Berge, Vikings Johan Lædre Bjørndal og Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik er de fire andre nominerte forsvarsspillerne.

Vardø-gutten Stefan Johansen er nominert  til årets midtbanespiller. Hver tippeligaklubb har tre stemmer der ledelsen, trenerteamet og spillergruppa skal stemme på en spiller i hver kategori.