Friidrettsgruppas kanskje aller viktigste mann skulle etter planen dele ut ildsjeldiplomer til andre ivrige bidragsytere da Sandfalljoggen 2013 ble avsluttet på tirsdag. Resten av styret hadde imidlertid andre planer.

Viktig bidragsyter

De overrasket Rantala med ildsjelprisen 2013, og hadde følgende begrunnelse for tildelingen:

«Årets ildsjelpris går til en bauta som alltid stiller opp. Vedkommende er selvdrivende, og har vist en unik vilje til å jobbe for andre gjennom å tilrettelegge, organisere og drive friidrettsrelatert aktivitet. Friidrettsgruppa er full av respekt og takknemlighet over det arbeidet vedkommende har gjort for gruppa».

– Det er mange som står på og gjør en viktig jobb for friidrettsgruppa. Noen har stått på i mange år, og noen få har gjort en innsats det står særlig respekt av gjennom årevis innsats på både styrenivå og gjennom organisering av aktivitet. Gjennom sitt virke for friidrettsgruppa har de bidratt til både rekruttering og omdømmebygging, noe som er utrolig viktig for ethvert idrettslag. Rolf Rantala er defintivt en av disse, og han fortjener virkelig denne prisen, kommenterer leder Tor Børge Lekang.

– Kjempehyggelig

Hovedpersonen selv visste ingenting om tildelingen.

– Jeg ble veldig overrasket. Det var en kjempehyggelig gest som jeg verdsetter høyt, fastslår Rantala, som nå kan puste ut etter en hektisk sesong med mange dugnadstimer.

– Det har skjedd ganske mye i år, og det blir fort mange timers arbeid. Vi har hatt åtte utgaver av Sandfalljoggen, Spenstmila inkludert. I tillegg har vi arrangert seks runder av Kraftlagscupen pluss Åpningsstevnet og Altamila. Selve arrangementene tar ikke så mye tid, men det er mye arbeid med resultatlister og organisering. Til sammen blir det en del timer, men det er bare morsomt når man ser de positive ringvirkningene av arbeidet. Vi har hatt fin økning i antall deltakere, spesielt på Sandfalljoggen. Det dukker stadig opp nye folk, og det er svært trivelig.

Rantala & co kommer til å fortsette å dele ut diplomer til ivrige deltakere.

– Vi har litt mangelfulle resultatlister fra gamle konkurranser, så vi har ingen komplett oversikt. Men de som har fått diplomer har vært meget verdige mottakere, fastslår Rantala.