Alta IF var hardt presset i deler av kampen men som mange ganger før satte de sjansene i andre omgang. 11 minutter før slutt sendte Jørgen Richardsen Alta i ledelse før Magnus Nikolaisen doblet den like før slutt etter gjennomspill av Svein Ove Thomassen.

Det sto 0-0 til pause på Frogner stadion i Oslo. Lyn styrte mye av spillet før pause, men mot slutten av omgangen kom Alta mer med og skapte et par fine muligheter. Alta-trener Rune Repvik sa da han gikk til pause at Alta må få ballen ned på bakken og komme høyere i banen.

- Lyn har hatt et par store sjanser og burde kanskje ledet. Nå skal vi forsøke å få ballen ned på bakken i stedet for å slå den til deres midtstoppere. Og vi må høyere opp i banen, sa Repvik til dittoslo.no.

18 scoringer

I starten av andre omgang tok Alta initiativet i kampen, men Lyn kom mer med etter et kvarters spill. Hjemmelaget hadde to-tre store sjanser før Magnus Nikolaisen spilte Sega alene med keeper da vel kvarteret gjensto. Sega klarte derimot ikke å overliste Lyns sisteskanse.

Richardsen gjorde derimot det 11 minutter før slutt da han fra spiss vinkel fyrte av og fikk hjelp av et Lyn-bein. Magnus Nikolaisen hadde etter Richardsens scoring et par store sjanser han ikke klarte å utnytte, men da Thomassen slo han gjennom i det 89. gjorde toppscoreren ingen feil. Nicolaisens sjuende scoring i serien denne sesongen var den 18. Alta har satt i andre omgang i løpet av fem seriekamper og to cupkamper.

Alta har dermed full pott etter de fem første kampene i 2. divisjon. Dagens motstander Lyn står med ni poeng på andreplass, men Gjøvik kan klatre forbi og opp på 12 poeng med seier mot Strømsgodset 2 mandag.

Klokken 14.00 søndag møtes BUL og Raufoss på Coop-banen i Bossekop. Etter at Frigg og Pors spilte 2-2 i går ligger gjestene før kampen på sjetteplass på tabellen med sju poeng på fire kamper. Slår de BUL vil de klatre opp på andreplass.

Altas lag: Lukasz Jarisinski - Martin Norbye, Mats Frede Hansen, Andreas Markussen, Jørgen Richardsen - Håvard Nome (Aleksander Solberg fra 64. min.), Christian Reginiussen - Magnus Nikolaisen, Svein Ove Thomassen, Espen Johnsen (Martin Mathisen fra 69. min.)- El-Hadj Sega Ngom (Dag Andreas Balto fra 76. min.).