Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 901 37 819

Alta IFs hopptalenter svever sørover

Alta IF hopp og kombinert står ribbet igjen etter årets sesong. Kun Bjørn Yngve Opgård blir værende i Nordlysbyen.
TYNNES UT: Syv av Alta IFs åtte hoppere vil være lokalisert andre steder når neste sesong begynner. På bildet ser vi Fred Ivar Opgård (f.v.), Lillian Opgård, Kjell Ove Strøm, Anna Odine Strøm, Stian Danielsen, Idar Marø, Bjørn Yngve Opgård, Fredrik Andre Strøm, Øivind Strøm og Svein-Erik Danielsen. Eidar Johan Strøm, Jenny Strøm og Jørgen Oliver Strøm står foran. (Foto: Frank Rune Isaksen)

TYNNES UT: Syv av Alta IFs åtte hoppere vil være lokalisert andre steder når neste sesong begynner. På bildet ser vi Fred Ivar Opgård (f.v.), Lillian Opgård, Kjell Ove Strøm, Anna Odine Strøm, Stian Danielsen, Idar Marø, Bjørn Yngve Opgård, Fredrik Andre Strøm, Øivind Strøm og Svein-Erik Danielsen. Eidar Johan Strøm, Jenny Strøm og Jørgen Oliver Strøm står foran. Foto: Frank Rune Isaksen



Ildsjelene i Alta IF hopp og kombinert har fått frem mange spennende talenter de siste årene. De fleste av disse har deltatt i norgescupen og levert gode resultater.



Mister nesten alle

Til høsten skjer det imidlertid store endringer. Da flytter nemlig Fredrik André Strøm, Stian Danielsen, Anna Odine Strøm og Jørgen Oliver Strøm sørover for å fortsette sine respektive hoppkarrierer der. Fra før har Idar Marø forlatt Alta til fordel for Norges toppidrettsgymnas i Lillehammer. Han får nå selskap av Fredrik André Strøm, mens Stian Danielsen setter kursen for Trondheim.

- Det blir veldig rart å miste alle våre hoppere omtrent samtidig. Kun Bjørn Yngve Opgård, som har lærlingplass i Alta, blir værende i Nordlysbyen til neste år. Resten flytter eller har flyttet sørover. Det betyr at vi må starte helt på nytt igjen, sier Svein-Erik Danielsen i hopp- og kombinertgruppa.



Skjønner hopperne godt

Han skynder seg å legge til at han forstår utøverne veldig godt, og at det er et nødvendig steg på veien dersom de skal fortsette den fine utviklingen i hoppbakken.

- Stian og Fredrik er i en alder som gjør at de er nødt til å flytte på seg for å bli bedre. Uten et skikkelig treningsanlegg her hjemme har de ikke noe annet valg. Både i Lillehammer og Trondheim er helårsbakkene bare en liten sykkeltur unna, forteller Danielsen, som ikke legger skjul på at det har kostet mye penger å legge forholdene best mulig til rette for Alta-hopperne.

- Hver gang vi skal trene under ordentlige forhold koster det fort 10.000-15.000 kroner. Å reise så langt og så mye bare for å trene tærer på økonomien og motivasjonen, fastslår han.



Vil savne familien Strøm

Hovedårsaken til at så mange av Alta-hopperne flytter er at Øivind Strøm tar med seg hele familien sørover. Det betyr ikke bare at Fredrik André Strøm, Anna Odine Strøm og Jørgen Olivier Strøm forsvinner. Også de svært unge talentene Eidar og Jenny Strøm blir med på flyttelasset.

- Personlig synes jeg det er forferdelig at Øivind og Anja forlater oss. Vi har gjort så mye sammen, både på og utenfor idrettsarenaen. Det blir et tomrom som vil være vanskelig å fylle. Men jeg skjønner dem veldig godt. De ønsker bare det beste for sine barn, og en slik hoppfamilie trenger bedre fasiliteter enn vi kan tilby, kommenterer Danielsen.

Han tror ikke det vil ta lang tid før Alta-hopperne markerer seg helt i norgestoppen.

- De har jobbet knallhardt for å komme dit de er nå, og guttene vil oppleve en helt ny verden på NTG i Lillehammer og hopplinja ved Heimdal videregående skole. Det blir utrolig spennende å følge dem videre. De vil garantert få en skikkelig vitamininnsprøytning når de blir en del av et større hoppmiljø.



Trenger nytt blod

Når Øivind Strøm & co reiser, er det ikke bare utøverne som blir borte. Alta IF hopp og kombinert mister samtidig en av gruppas viktigste ressurspersoner.

- Øivind har vært en sentral skikkelse i lang, lang tid. Så selv om vi ikke har avholdt årsmøte ennå, kan jeg slå fast at vi trenger flere foreldre dersom vi skal klare å ta ny sats. Vi har en del spennende hoppere både på jente- og guttesiden som skal begynne med innetrening ganske snart, og vi behøver frivillige som kan bidra på mange ulike områder. Jeg vil gjerne at hoppmiljøet i Alta skal bestå, og håper at jeg ikke er den eneste, smiler ildsjelen avslutningsvis.



Nyheter

Tidenes avslutning

Magne Henriksen leverte den råeste sluttspurten i Spenstmilas historie.

– Blir spesielt å møte Tromsø

Jonas Fundingsrud (20) spilte 14 år i TIL. Nå kan han bremse opprykksjakten til moderklubben.

Ber om at Tore får kapteinsbindet

VGs fotballekspert mener Reginiussen bør bli landslagskaptein.

Beste skytter i Norden

Roger Strømeng kapret gull i København.

Tore i troppen

RBK-kapteinen er med mot England og Italia.

Ansetter utekontakter

Kommunen håper nyansettelsene skal kunne hjelpe et stadig hardere ungdomsmiljø.

Tidenes avslutning

Magne Henriksen leverte den råeste sluttspurten i Spenstmilas historie.

Presset av veien og påkjørt av mannlig bilfører

Julianne og Kine krasjet stygt da en ukjent bilfører presset dem av veien.

Dette er fortsatt lov i Alta-skolen

Sa nei til forslag om niqab-forbud.

I 1968 startet det hele

Se serien om Altapostens historie.

«Dere er så brune og skitne»

To små mørkhudede barn ble trakassert mens de var ute og lekte.

Oppfordrer Alta-bedriftene til å melde seg ut av NHO

– Bør sterkt vurdere kollektiv utmelding.

Høylytt krangel mellom mann og kvinne

Mann havnet på legevakten onsdag morgen.

– Artig, bra og nice!

Nå skal det sykles i Saga. Se video!