Harris får fornyet tillit

Jay Harris imponerte trener Aasmund Bjørkan i debuten, og starter også kveldens kamp mot Nybergsund.

Den engelske midtstopperen ble kastet rett til løvene da Aleksandar Vasilev pådro seg rødt kort mot Bodø/Glimt og måtte stå over bortekampen mot Nybergsund. Harris tok plass sammen med kaptein Thomas Braaten og gjorde sine saker meget bra.

Trolig kun én endring

Aasmund Bjørkan endrer svært sjelden på en førsteellever som fungerer godt sammen, og Alta-treneren går langt i å antyde at den robuste midtstopperen får en ny kamp fra start.

– Jeg har ikke tatt ut laget ennå, men Jay gjorde en veldig god kamp sist. Vi var robuste defensivt mot en tøff motstander, og det teller naturligvis i Jays favør. Det er slett ikke utenkelig at jeg fortsetter med samme forsvarsfirer, smiler Bjørkan, som imidlertid blir tvunget til å gjøre minst én endring på laget som slo Nybergsund 1-0 sist søndag. Aziz Idris skadet seg og er svært tvilsom foran kveldens kamp.

– Det skal veldig mye til for at Aziz blir friskmeldt til denne matchen. Men vi har heldigvis alternativer. Petter Larsen er tilbake fra skade, og Sega Ngom er svært lysten på spilletid. En av disse får nok sjansen fra start i dag.

Håper på fyrverkeri

Oppgjøret på Nybergsund stadion sist søndag var en tøff affære for spillerne. Derfor har Bjørkan prioritert restitusjonstrening de siste dagene.

– Når kampprogrammet blir såpass tett som dette er restitusjon det aller viktigste. Vi kjenner jo Nybergsund svært godt nå, så vi vet hva som venter oss i kveld. Det som kanskje setter oss i en litt bedre posisjon enn Nybergsund-spillerne er at vi har prestert veldig godt den siste tiden. Selvtilliten er skyhøy og guttene har det kjempeartig på fotballbanen for tiden, så foran denne kampen har det bare handlet om restitusjon og nullstilling. Det er viktig å fortsatt holde beina godt plantet på jorda, fastslår Alta-treneren, som tror kveldens kamp fort kan bli like spennende og innholdsrik som da lagene møttes sist i Finnmarkshallen.

– Jeg håper på et fyrverkeri av en fotballkamp. Det kommer garantert til å bli høy temperatur, for dette er en kamp ingen av lagene ønsker å tape, avslutter Aasmund Bjørkan.

Redaktøren anbefaler

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
(Foto: Karl Eirik Steffensen)

Foto: Karl Eirik Steffensen

Leses nå
Siste nytt

Vurderer Svein Ove som keeper

Med fire keepere på skadelista må en reserveløsning på plass.

– Husk refleks

I dag er det refleksdagen, og Vilde og Farwa minner om hvor viktig det er.

Mens ungene solgte kaffe skrev kommunen ut bøter

– Dette kunne blitt løst på en helt annen måte.

– Jeg er så glad jeg får være med på dette

Lærerstudent Guri Rasmussen er rørt over ungdommene.

Flyplassen i Hammerfest

Avinor: 1550 eller 2000 m rullebane

Ny kortbaneflyplass i Hammerfest er ikke et alternativ.

Flyplassen i Hammerfest

– Alta unner ingen noe

Porsanger-ordfører er ikke uroet av planene om ny storflyplass i Hammerfest.

Flyplassen i Hammerfest

– Stamflyplassene må styrkes!

Lederen i Alta Ap krever avklaring rundt storflyplass i Hammerfest.

Høyres nummer 1

Bakke-Jensen topper lista fra komiteen.

– De sier for det meste ja

Rune er med på telefonaksjonen for femte året på rad.

bruer-saken

Var uten vakttelefon til kriser i helgene etter telefonkrangel

Telefonkrangel endte med at rektor gikk inn med korrekturlakk i Bjørnar Bruers timeliste.