Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 901 37 819

Harris får fornyet tillit

Jay Harris imponerte trener Aasmund Bjørkan i debuten, og starter også kveldens kamp mot Nybergsund.

Den engelske midtstopperen ble kastet rett til løvene da Aleksandar Vasilev pådro seg rødt kort mot Bodø/Glimt og måtte stå over bortekampen mot Nybergsund. Harris tok plass sammen med kaptein Thomas Braaten og gjorde sine saker meget bra.

Trolig kun én endring

Aasmund Bjørkan endrer svært sjelden på en førsteellever som fungerer godt sammen, og Alta-treneren går langt i å antyde at den robuste midtstopperen får en ny kamp fra start.

– Jeg har ikke tatt ut laget ennå, men Jay gjorde en veldig god kamp sist. Vi var robuste defensivt mot en tøff motstander, og det teller naturligvis i Jays favør. Det er slett ikke utenkelig at jeg fortsetter med samme forsvarsfirer, smiler Bjørkan, som imidlertid blir tvunget til å gjøre minst én endring på laget som slo Nybergsund 1-0 sist søndag. Aziz Idris skadet seg og er svært tvilsom foran kveldens kamp.

– Det skal veldig mye til for at Aziz blir friskmeldt til denne matchen. Men vi har heldigvis alternativer. Petter Larsen er tilbake fra skade, og Sega Ngom er svært lysten på spilletid. En av disse får nok sjansen fra start i dag.

Håper på fyrverkeri

Oppgjøret på Nybergsund stadion sist søndag var en tøff affære for spillerne. Derfor har Bjørkan prioritert restitusjonstrening de siste dagene.

– Når kampprogrammet blir såpass tett som dette er restitusjon det aller viktigste. Vi kjenner jo Nybergsund svært godt nå, så vi vet hva som venter oss i kveld. Det som kanskje setter oss i en litt bedre posisjon enn Nybergsund-spillerne er at vi har prestert veldig godt den siste tiden. Selvtilliten er skyhøy og guttene har det kjempeartig på fotballbanen for tiden, så foran denne kampen har det bare handlet om restitusjon og nullstilling. Det er viktig å fortsatt holde beina godt plantet på jorda, fastslår Alta-treneren, som tror kveldens kamp fort kan bli like spennende og innholdsrik som da lagene møttes sist i Finnmarkshallen.

– Jeg håper på et fyrverkeri av en fotballkamp. Det kommer garantert til å bli høy temperatur, for dette er en kamp ingen av lagene ønsker å tape, avslutter Aasmund Bjørkan.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
(Foto: Karl Eirik Steffensen)

Foto: Karl Eirik Steffensen

Nå kan de putte hele året

340.000 kroner kostet herligheten, men Alta golfklubb synes den nye simulatoren er vel verdt pengene.

Videre til sluttspillet

Alta IF, BUL og Kautokeino kvalifiserte seg for den avgjørende futsalhelga i Lakselv.

Tok andreplass i kåring av Nord-Norges beste

Bare Stefan Johansen rangeres over Tore på lista.

Best i verden

Finn Hågen Krogh knuste verdenseliten.

Røk ut i semifinalen

Emilie Kristoffersen leverte et godt sprintrenn på Lillehammer.

Tester Glimt-talent

Alta IF kan bli neste stoppested for Mathias Antonsen Normann.

Imponerte ledelsen

Matias Skaufel Hindbjørgmo, Stian Parken og Brage Brendgen kom gjennom nåløyet.

Talentjakt i Tromsø

BUL-trener Odd Inge Johansen håper å lokke unge finnmarkinger til klubben.

Fikk kontraktsråd av pappa

Før Magnus Andersen (28) forlenget kontrakten med TIL, rådførte han seg med pappa Pål.

Dropper Tour de Ski

Finn Hågen Krogh prioriterer sprintrenn.

Vil være alene

Kautokeino-politikerne frykter sammenslåing. Alta er farligst.

Nå er han tatt

– Befolkningen trenger ikke være utrygg i jula, sier ordføreren.