Petter Eliassen satte ny norsk rekord på Sandfallet tidligere denne uka. Men han må fortsatt kutte seks sekunder for å sette Andreas Carlborg på plass. Ingen har løpt den 4,7 kilometer lange løypa raskere enn svensken.

Den rekorden kommer til å stå i minst ni måneder til. Årets siste utgave av Sandfalljoggen vil være 10 kilometer lang og foregå i en litt annen løype enn deltakerne er vant til.

– Ettersom det ikke ble noe av Spenst-mila ønsker vi å gjøre noe litt annerledes i avslutningsløpet. De som til vanlig løper 4,7 kilometer skal gjennom en 10 kilometer lang løype, mens deltakerne i 2,4 kilometersløypa løper fem kilometer. Det vil bli start og mål rett ved Alta videregående skole. Etter løpet møtes vi i Finnmarkshallen for å dele ut premier, forteller Rolf Rantala i Alta IFs friidrettsgruppe.

Flere altaværinger har planer om å delta i Oslo Maraton, som går av stabelen om to uker. Rantala mener løpet på Sandfallet passer perfekt som oppladning til kraftprøven i hovedstaden.

– Vi håper selvfølgelig at det er mange som stiller. Løypa vil bli målt opp så nøyaktig som mulig slik at folk som ofte løper en mil kan sammenligne tidene. Jeg har inntrykk av at det er flere som liker å løpe på sti enn asfalt, så løypa vi lager har bare en liten kilometer med asfalt, forteller han.

Løpet arrangeres til vanlig Sandfalljogg-tid tirsdag i neste uke. Det vil også bli arrangert et barneløp.