På lørdag arrangeres iFinnmark Cup, fotballturneringen som tidligere har gått under navnet FD-Cup. Med god støtte fra medarrangør Finnmark Dagblad ser Alta IF frem til en begivenhetsrik og fotballfylt dag for de 80 påmeldte lagene, skriver klubben i en pressemelding.

Årets turnering domineres av lokale klubber. IL Frea, BUL, Nerskogen IL, Rafsbotn IL og Tverrelvdalen IL er alle representert. I tillegg kommer både Kautokeino og Sørøy Glimt med flere lag.

– Alta IF har god og lang erfaring med disse mygg- og miniturneringene gjennom mange år med både FD-Cup og Bendit Cup. Med Finnmark Dagblad på laget har vi fått på plass et spennende konsept med livestreaming av kamper over nett i tillegg til annen moro. Dette gir samlet en god ramme for det vi er sikre på blir en flott turnering, skriver arrangøren i pressemeldingen.

Arrangementsansvarlig i Alta IF, Petter Oseberg, er også ivrig etter å fremheve innsatsen til lagene som står for gjennomføringen av fotballturneringen.

– Vi har to lag som sammen dekker 40 dugnadsvakter samt de om lag 120 kampene som skal dømmes. Dette er en stor jobb som involverer samtlige foreldre og spillere fra de to lag. Erfaringene vi har med å løse dugnadsbiten på denne måten har likevel vært udelt positiv, forteller Oseberg.

Som belønning for innsatsen dekker klubben A-kort til fremtidig deltakelse på Norway Cup, eller en annen turnering.

– Vi synes dette er en fin aktivitet for å samle inn midler til en fremtidig tur. I tillegg gir det noe ekstra å stå bak et arrangement som de minste setter sånn pris på, uttaler foreldrekontakt Oddvar Konst.

Foreldrekontakt for det andre arrangørlaget, Ingrid Isaksen, er helt enig.

– Deler av grunnlaget for en aktiv oppvekst og mange års fotballglede legges nettopp i slike settinger. Derfor er det så viktig at det tilbudet vi har er både sportslig og helhetlig sterkt, avslutter hun.