Det er fortsatt svenske Andreas Carlborg som har den offisielle rekorden. Han brukte 14 minutter og 25 sekunder på den 4,7 kilometer lange distansen. Det er fortsatt Sandfalljoggens raskeste løp noensinne.

Seks sekunder bak

Den norske rekorden tilhører langrennsløper Petter Eliassen. Tverrelvdalen ILs store stjerne har forbedret sine personlige rekorder hver eneste gang han har stilt opp, og i går var ikke noe unntak.

– Det var et knallsterkt løp av Eliassen som kom i mål på tida 14.31 i gårsdagens sandfalljogg. Dette er en forbedring av den norske rekorden med hele ni sekunder, og Petter er nå kun seks små sekunder bak løyperekorden til svenske Andreas Carlborg. Det er imponerende, sier løpsleder Rolf Rantala til A-sporten.

Ett løp igjen

Det ble også satt noen nye personlige rekorder i de andre klassene.

– Kirsten Helsvig Nilsen løp den 2,4 kilometer lange løypa på ny pers. Den lyder på 9.31. Også Ingrid Marie Willassen forbedret 50-54 års-rekorden med tida 21.25, opplyser Rantala.

Han forteller videre at sesongens siste og avsluttende løp arrangeres tirsdag 8. september. Da vil det være start og oppmøte ved kantina i Finnmarkshallen. Men det vil bli et lengre løp enn vanlig, så Petter Eliassen får ikke flere sjanser til å knipe rekorden i år.