Alta IF ble beste lokale lag med andreplass i herreklassen. De slo BUL i semifinalen, men tapte for Bodens BK i finalen. Trener Ken Ingebrigtsen var likevel godt fornøyd med innsatsen.

FÅR SKRYT: Alexander Opdahl gjorde det meget bra. Foto: Vidar Hoel

– Vi stilte med fire 16-åringer som alle gjorde det veldig bra. De overraska både meg, assistenttrener Eirik Engelsen, medspillere og motspillere. Mange ble satt ut da de så fødseldatoene til spillerne. Det er fantastisk artig at unggutter som får sjansen på seniornivå griper muligheten med begge hender. Fredrik Iversen fikk spilt en hel kamp, Alexander Opdahl var mye i aksjon, Ole Christian Lillemoen var sikker da han fikk sjansen og Aleksander Maisenhølder tok vare på sine muligheter. Dette er gode gutter med masse håndball i seg, fastslår Ingebrigtsen.

ANDREPLASS: Alta IF tapte finalen mot Boden. Foto: Vidar Hoel

BUL stilte med et svært ungt keeperteam i helgas turnering, der bossekopingene endte på tredjeplass. Sondre Mofoss er bare 15 år gammel, men siden dette kun var en treningsturnering fikk han lov til å spille. Den andre målvakten var 16-åringen Rasmus Hagan. I tillegg hadde de tre andre spillere født i 1999 ute på banen.

– Jeg var egentlig kjempeskeptisk til å reise til Boden med to så unge keepere. Det blir mange knallharde skudd når man møter godt voksne spillere. Det er fort gjort å bli redd, men den usikkerheten kunne jeg spart meg for. Guttene tok utfordringen på strak arm og leverte utallige gode redninger. Det var veldig skøy, ja faktisk litt rørende å se så unge spillere ta ansvar på den måten. Også Mathias Skaufel Hindbjørgmo, Torkel Hansen og Niklas Andersen klarte seg bra, sier BUL-trener Kai Olsen.

BRONSE: Også BULs damelag ble nummer tre. Foto: Vidar Hoel

Mathias Skaufel Hindbjørgmo ble faktisk kåret til BULs beste spiller i bronsefinalen.

– Vi ga alle som hadde spilt litt mindre massevis av spilletid i bronsefinalen, og de svarte med strålende prestasjoner. Mathias var veldig god både i forsvar og angrep, forteller Olsen.

Spesielt semfinalen mot Alta IF var minneverdig for BUL-guttene. De lå under med ett mål få sekunder før slutt, og Alta IF hadde ballen. Men i stedet for å safe inn seieren gjorde en av Alta-spillerne en grov pasningsfeil, og Lars-Erik Lingjærde utliknet i kampens siste sekund. Alta IF scoret to mål i ekstraomgangene og vant 22-20.

– Det var nok den mest intense kampen i løpet av helga. Vi hadde én dårlig match, og det var den første. I resten av oppgjørene leverte samtlige på et veldig høyt nivå. 80 prosent holder ikke i dette selskapet, og vi var skjønt enige om at det ikke var noen vits å kjøre 60 mil for å kaste bort tida. Vi har hatt veldig fin progresjon den siste tida. Og det er godt å reise hjem med en tilfreds tropp der alle har fått mye spilletid. Det var bedre å vinne bronsefinalen enn tape finalen, fastslår BUL-bossen.

Også i dameklassen ble det bronse for BUL. De vant 25-17 over Kiruna i bronsefinalen.