I forrige uke dukket Pawel Bilko (26) og Neven Dojcinovic (41) opp på Alta IF-trening. Duoen var ifølge Alta-trener Ken Ingebrigtsen på klubbjakt, og reiste sammen laget til Boden for å spille turnering på fredag.

Har skrevet kontrakt

Nå viser det seg at dette besøket ikke var klarert med Skogn IL, der begge holder til.

– Neven står uten kontrakt, så vi kan ikke stoppe han fra å vise seg frem for andre klubber. Problemet er Pawel. Han skrev ny kontrakt med oss for en måned siden. Han skal både spille for A-laget og fungere som en spillerutvikler og spesialtrener for flere av våre aldersbestemte lag, forteller Per Olav Skjesol, som er leder i Skogn Håndball.

– Dette er helt nytt for oss. Vi sendte brev på begge to i januar og fikk beskjed at deres kontrakter med Skogn gikk ut i mai i år. Så da Neven og Pawel fortalte oss at de var på klubbjakt regnet vi med at alt var i orden. De har begge lyst til å spille i en satsende klubb, og vi ønsker å skrive kontrakt med dem. Det kunne ikke falt oss inn at dette ville by på problemer, sier Ken Ingebrigtsen til A-sporten.

Har fått beklagelse

Skogn IL har vært i kontakt med Alta IFs håndballeder Mona Kvivesen, som har beklaget at de har hentet Pawel Bilko på prøvespill uten klubbens tillatelse.

– Vi har hatt en fin dialog, og hun er helt enig i at Alta IF burde tatt kontakt med oss i forkant av prøvespillet. Hun har beklaget dette og opptrådt veldig ryddig og greit. Det er nok først og fremst Pawel som er skyld i dette. Han har neppe spilt med åpne kort da han kom til Alta, sier Skjesol.

Han ble kontaktet av flere klubbmedlemmer etter at Altaposten skrev om prøvespillet.

– Det er uheldig at det ble fanget opp på denne måten. Vi har ikke lyst til å slippe en av våre beste spillere rett før seriestart, sier håndballsjefen i Skogn, som ikke har fått snakket med Bilko.

– Han har etter det jeg kjenner til fortsatt ikke dukket opp her. Vi får se hva som skjer de kommende dagene.

A-sporten har ikke fått kontakt med Pawel Bilko etter sist helgs turnering i Sverige.