Strømsgodset 2 tok ledelsen etter vel en halvtimes spill, men to scoringer av Magnus Nikolaisen i andre omgang sørget for at tre poeng ble med Alta-guttene på flyet nordover.

– Jeg sa akkurat til guttene at de skulle kjenne på følelsen, men at de ikke må glemme hva som ligger bak det hele. Vi fikk ikke spillet til å fungere før pause, men jobber oss inn i det i andre omgang. Fantastisk godt å se, sa trener Rune Repvik som ikke gjorde noen bytter i pausen, men gjorde endringer.

– Vi gjorde fire rokkeringer for å prøve å finne en bedre rytme. Det føler jeg vi traff bra på, sa han og la til:

– Vi klarte å sette et mye bedre trykkk i andre omgang og jeg er veldig godt fornøyd med det.

Slik foregikk den andre omgangen:

48. min: Alta kom til en fin mulighet da Magnus Nikolaisen fant Jon Andreas Eira foran Godset-målet, men headingen gikk utenfor.

55. min: Det meldes at Alta har fått flyttet laget høyere enn før pause. Runar Overvik prøver seg på et skudd, men ballen går nok en gang like utenfor.

60. min: Strømsgodest kommer til en stor sjanse etter en dårlig Alta-klarering, men også på den siden av banen triller ballen på feil side av stanga.

62. min: 1-1 Magnus Nikolaisen. Jon Andreas Eira er gjennom, men kommer noe spist på mål. Legger inn til Magnus Nikolaisen som er er kald og rolig når han vender bort forsvarspilleren og setter ballen kontant i mål, skriver Alta IF på sin Facebook-side.

66. min: Alta gjør to spillerbytter: Ut Jon Andreas Eira og Dag Andreas Balto. Inn Henry Oguti og Erlend Pedersen.

75. min: Bølger litt fram og tilbake. Både Alta og Godset har hatt et par brukbare sjanser i løpet av de siste minuttene.

77.min: Alta gjør sitt siste bytte. Andreas Markussen kommer inn, mens Felix Adian Jakobsen går ut. Kanskje vil trenerteamet sikre poenget framfor å jage seiersmålet.

78. min: Nei, Markussen tar plass på midtbanen og blir ikke den tredje stopperen ved siden av Mats Frede Hansen og Øyvvind Veseth Olsen.

86. min: Fortsatt uavgjort på Marienlyst.

88. min: 1-2 Magnus Nikolaisen

Alta får corner og Øyvind Veseth Olsen får første mulighet. Tidligere Alta-keeper Lukasz Jarosinski må gi retur. Andreas Markussen var nestemann til å teste sin tidligere lagkamerat som igjen må gi retur. Til slutt dukker Magnus opp og setter ballen i mål, skriver Alta IF på facebook.

90. min: Kampen går på overtid.

Alta vinner 2-1 og klatrer fra vertene på tabellen. Alta står med 25 poeng etter seieren på Marienlyst.