Bruk piltastene for å bytte bilde!

Søndag var det klart for den fjerde NNM-runden i motocross, og den ble arrangert på Kvenvikmoen.

Altaværingene gjorde det meget bra på hjemmebane. I mosjonistklassen var det bare Odd Yngvar Baso fra NMK Vadsø som var raskere enn Tore Mathisen Grøtte fra arrangørklubben. 44-åringen har gjort comeback denne sesongen. Sist han konkurrerte var i 1993.

– Jeg er veldig godt fornøyd med kjøringen. Crossykkelen går som et skudd, og det er mer krefter i maskinen enn jeg klarer å utnytte. Men det er vanvittig slitsomt, fastslår Grøtte.

Hvert heat varer i 20 minutter pluss to runder. Den nye banen på Kvenvikmoen er svært krevende for kjørerne.

– Det er en fin måte å holde seg i form på. Jeg synes flere bør hive seg med. Det må være bedre å ha 40-årskrise på motocross-setet enn å sykle Birken, smiler han.

Også i dameklassen ble det andreplass. Her var det Kristin Bjørnø som måtte se seg slått av Tonje Wahlmann fra Nordreisa.

I klasse MX2 16 år+ var det en altaværing som sto øverst på pallen. Njål Digre kjørte suverent raskest og slo klubbkameratene Marius Granshagen Nord og Espen Kristoffersen med solid margin. Han vant begge heat. Granshagen Nord trygget andreplassen med med to andreplasser i løpet og Kristoffersen ble nummer tre i begge heat og sammenlagt i klassen.

I klasse MX 125 14-17 år kjørte Marius Berg inn til en imponerende andreplass, mens klubbkompis Endre Hansen ble nummer tre. Dette var første gang Berg konkurrerte med en så kraftig crossykkel. Han kjørte dessuten inn til seier i klasse MX 85 13-15 år. Her ble Øyvind Strøm Sarilla nummer to.

I klasse MX 85 11-12 år vant Edvard Oliver Simensen, også han fra Alta. Kim-Elias Ingvaldsen ble nummer tre.

Bruk piltastene for å bytte bilde!