Alta 2 - Skjervøy 3-2: Lørdagens 3. divisjonsoppgjør mellom Alta 2 og Skjervøy var alt annet enn kjedelig. Fem scoringer, knalltøffe dueller, brukket finger, rødt kort og to straffespark - det siste fem minutter på overtid - var bare noe av det som skjedde i Finnmarkshallen.

Andreas Fossmo og Kenneth Thomassen sørget for at Alta IFs rekruttlag ledet 2-0. Men rett etter Thomassens scoring reduserte Skjervøy til 1-2 på en dødball. Kort tid senere brakk Andreas Markussen en finger, og han måtte ut av banen for å få den tapet på plass igjen.

Mens han ventet på å få komme inn raknet det i de bakre rekker, og Andreas Fossmo forårsaket straffespark. Forsvarsspilleren fikk se det røde kortet, og gjestene utliknet til 2-2.

BRAKK FINGEREN: Andreas Markussen fullførte kampen med en brukket finger. Foto: Karl Eirik Steffensen

Det så ut som at det skulle ende med poengdeling. Men fem minutter på overtid ble Alta IF tildelt et omdiskutert straffespark. Tron Møller Natland var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket, og sørget for 3-2-seier til laget fra Nordlysbyen.

– Det smakte utrolig godt med tre poeng. Det ble en veldig dramatisk avslutning på kampen, og det var nok litt tilfeldig at vi gikk seirende ut av dette oppgjøret, sa en svett Alta 2-trener Tor Eirik Nome til A-sporten rett etter kampen.

HEKTISK: Tor Eirik Nome opplevde en skikkelig berg- og dalbane-tur på sidelinja. Foto: Karl Eirik Steffensen

Han måtte gjøre mange omrokkeringer i andre omgang, blant annet på grunn av det røde kortet til Andreas Fossmo.

– Det var en veldig kaotisk kamp. Det føltes litt som å se volleyball, der ballen ble hamret fra side til side. I tillegg var det massevis av situasjoner som preget oppgjøret. Dette var noe helt spesielt, fastslo en småsliten og fornøyd Alta 2-trener.