Da Moss gjestet Finnmarkshallen sist søndag var Håvard Nome plassert på benken. Det har ikke skjedd før denne sesongen. Han har kun mistet bortekampen mot Drammen på grunn av tre gule kort.

– Ingen konflikt

Timingen for denne vrakingen er spesiell. I forrige uke uttalte han nemlig til Finnmark Dagblad at han trolig kommer til å forlate Nordlysbyen etter årets sesong. Få dager senere var han ute av laget. Men Nome tror ikke at det var selve kommentaren i media som «felte» han.

– Nei, dette har Rune Repvik og jeg snakket om tidligere. Det er ingen konflikt her. Jeg fikk en begrunnelse for hvorfor jeg ble satt på benken, og har ingen problemer med å akseptere den. Det er han som tar ut laget, og jeg respekterer hans avgjørelse, sier Håvard Nome til Altaposten.

Men han er lite lysten på en lang og innholdsrik høstsesong blant innbytterne.

– Jeg har ikke lyst til å sitte på benken resten av sesongen. Jeg har vært ekstremt lojal mot denne klubben. Svært mange spillere har kommet og gått siden jeg tok steget opp i A-stallen i 2007, men jeg er fortsatt her. Jeg fortjener ikke å bli behandlet annerledes bare fordi jeg sannsynligvis flytter neste år.

Tøff konkurranse

Alta IF-trener Rune Repvik avviser at benkingen var en straff for Nomes uttalelser i media.

– Det blir helt feil å kalle det en straff. Vi er i en situasjon der opprykk er umulig, og derfor har vi allerede nå begynt å forberede neste sesong. Det er en prosess som  vi må komme i gang med så fort som mulig. Det viktigste for meg er å utvikle spillerne og laget som skal være her neste år. Da satser vi for fullt igjen, og den jobben starter nå. Men Håvard er fortsatt en viktig del av laget. At han havnet på benken mot Moss betyr ikke at han sitter der neste kamp, fastslår Repvik.

Han legger til at konkurransen om plassene på laget er blitt tøffere etter at Jon Andreas Eira og Dag Andreas Balto kom tilbake fra skade. I tillegg har Erlend Pedersen og Felix Jacobsen et sterkt ønske om mer spilletid.

– Som alle andre må Håvard tåle konkurranse om plass på laget. Det gjør at samtlige må vise at de fortjener spilletid.

Tar utfordringen

Den utfordringen tar Nome mer enn gjerne.

– Jeg er ferdig med Moss-kampen. Nå jobber jeg hardt for å bli vurdert som god nok for førsteelleveren som skal møte Strømsgodset 2 på mandag. Jeg må bare være så god på trening og i kamp at Rune ikke kan se seg råd til å ha meg på benken, smiler Nome.

Han er helt enig i at tøffere konkurranse om plassene er bra for laget.

– Vi har mange gode spillere i denne klubben, og alle ønsker å vise at vi kan bedre enn det som har blitt prestert så langt i år. Sjansene for at vi skal klare nettopp det er bedre når det er tøff konkurranse.