Duoen fra henholdsvis Polen og Serbia trente med laget i går kveld, og får sjansen til å vise hva de kan under helgas håndballturnering i Sverige. Dette er Alta IFs siste skikkelige test før serien starter i september.

– Vi har fulgt begge en god stund og vet godt hva de står for. Men det blir selvsagt ekstra nyttig å se de i kamp, sier hovedtrener Ken Ingebrigtsen.

Leter etter jobb

De forsøkte å få målvakt Neven Dojcinovic nordover i fjor, men lyktes ikke den gangen. Nå gjør de et nytt forsøk.

– Det handler først og fremst om å skaffe han jobb. Det gjelder også Pawel. Ingen kommer hit for å tjene seg rike som håndballspillere. Det er ikke lett, men den utfordringen må vi lykkes med. Dette er to veldig gode spillere som vi gjerne vil signere, forteller Alta IF-bossen.

AKTUELL: Neven Dojcinovic har trent med Alta IF denne uka. Foto: Karl Eirik Steffensen

Begge holder for tiden til i Skogn IL Håndball, som har seniorlag i 2.- og 3. divisjon.

– Vi har rykte på oss som en ambisiøs klubb som ønsker å rykke opp. Disse to har lyst til å være med på et opprykk, og det er mye av grunnen til at de er her nå. De er seriøse utøvere som gir alt både på trening og i kamp. Det er slike typer vi trenger for å ta det neste steget.

Årets spiller

Neven Dojcinovic spilte i Fjellhammer før han tok overgang til Skogn. Han har fått arbeidstillatelse som helsearbeider i Norge, og må dermed jobbe innenfor helsesektoren også i Alta.

– Han har jobbet i Norge i to år, og må jobbe i dette yrket i minst ett år til. Vi satser på at vi skal klare å fikse det, kommenterer Ingebrigtsen, som på grunn av skader på målvaktene i klubben selv måtte spille 20 minutter da Alta IF tapte for Bækkelaget i cupen for en knapp uke siden.

Polakken Pawel Bilko har også vært i Norge et par år. Han jobber som lærer, men er ikke bundet til én type jobb siden han er fra EU-området. Bakspilleren ble kåret til Skogns beste spiller i 2014/2015-sesongen.

– Han har et vanvittig hardt skudd. Dette kan bli skikkelig bra. Det blir spennende å spille side om side med han i Boden, sa en imponert Tom Harald Granshagen til A-sporten i går.