Etter at klubben unngikk konkurs har Alta IFs fotballgruppe gått i solide overskudd både i 2013 og 2014. Samtidig er rammene til A-laget kuttet med mange hundre tusen kroner.

Hovedtrener Rune Repvik etterlyste gjennom et brev til styret, og etter hvert i Altaposten, mer midler til A-laget. Nå får han trolig ønsket sitt oppfylt.

– Vi hadde styremøte i går og styret har uten tvil en intensjon om å skape større handlingsrom foran neste sesong. Men vi er i oppstartfasen med budsjettarbeidet og håper å ha klart et forslag i midten av oktober, sier styreleder Bente Haug.

Opp 400.000

Hun vil komme tilbake til eksakte tall, men bekrefter at de ser på regnskapet fra 2013, den første sesongen med millionoverskudd.

– Vi har gått gjennom ønskene til trenerteamet og det er ikke urovekkende store tall det er snakk om. Så at vi havner opp mot 2013-nivå når det gjelder spillerlønninger tror jeg er mulig, sier hun.

Den gangen var lønnsbudsjettet på spillerlønninger totalt 1,7 millioner. Rammene er kuttet de to siste årene og skal etter det A-sporten erfarer denne sesongen være på omlag 1,3 millioner.

Taper i Nord-Norge

Haug vil samtidig sette søkelyset på en annen utfordring som for så vidt henger sammen med økonomien.

– Vi ser at gjennom spill i 2. divisjon er vi ikke attraktive nok selv for nordnorske spillere vi ønsker å knytte til oss. Vi skal være en sentral klubb i landsdelen og da kan vi ikke spille i samme divisjon som mange andre klubber her nord. 1. divisjon er derfor vårt soleklare mål og vi skal gjøre alt vi kan, naturligvis innefor fornuftige rammer, for å klare opprykk neste høst, avslutter hun.

Trener Rune Repvik var ikke tilgjengelig for en kommentar i formiddag.