– Det er riktignok fullt på alle trampettpartiene, som krever et  lokale med høyde under taket, men ellers har vi ledig plass på alle de andre gruppene. Det betyr at det er rom for flere utøvere helt fra fire år og opp til senior, legger hun til.

Tilgang til et stort tomt butikklokale i Parksentret gjør at turnforeningen kan gi tilbud til alle.

– Jeg kjenner at jeg får lyst å gråte når jeg tenker på hvor heldige vi er som har fått til denne avtalen.

Doblet antallet

På toppen av det hele får de ha lokalet på Parksentret helt for seg selv noe som gjør organiseringen lettere.

– Vi ruller ut mattene og de kan ligge der til neste gang de skal brukes, og ikke minst skal det meste av utstyret brukes i det samme lokalet. Sånt sparer vi mye tid på, tid som i stedet kan brukes til aktivitet.

Før avtalen med Parksentret kom i orden var det knapt på halltimer.

– Det er unger vi snakker om og vi opererer derfor med en kjernetid mellom klokken 17.30 og 20.30. Tidligere har vi ikke hatt nok timer i dette tidsrommet, men nå blir hverdagen en helt annen, sier hun og fortsetter:

– Blant annet øker vi fra en til to grupper for de under seks år og dobler dermed kapasiteten.

Slipper helgetrening

Flere grupper er ikke bare avhengig av lokaliteter. Antall trenere er også viktig.

– Vi er så heldig at flere av de eldre turnerne nå har tatt trener 1-kurset. Så på enkelte parti går vi fra tre trenere til sju-åtte noe som gjør at vi får tid til flere utøvere, sier hun.

De ekstra treningstimene de råder over gjør at de som tidligere har trent i helgene nå får treningstid i ukedagene.

– Jeg tror mange foreldre blir glade for det. At de nå i tillegg kan sitte på kafeen i Parksentret mens ungene trener tror jeg også blir godt mottatt av både foreldre og de som driver kafeen, sier Bismo Eilertsen med et stort smil og ber samtidig interesserte ta kontakt hvis de gikk glipp av innmeldingen tirsdag.