– Når vi har VM på hjemmebane må vi være såpass offensive at vi går ut med et mål om å gå helt til topps. Så VM-gull er målet, sier Marius Granshagen Nord som bruker motocross til å legge grunnlaget for kommende scootersesong.

Sammen med blant annet klubbkamerat Martin Moland skal han kjempe om plass på det norske VM-laget.

– Som arrangørnasjon har Norge flere «wild cards». Så vi må satse på å ha flere lokale kjørere på startstreken. Jeg håper i hvert fall muligheten til å kjøre VM på hjemmebane gir ekstra motiovasjon til våre kjørere, sier Per Espen Kjellmann, som i formiddag kunne offentliggjøre at klubben er tildelt den siste VM-runden.

Terminlista viser at det først skal kjøres en VM-runde i Finland i mars. Når det blir VM i Alta er fortsatt ikke hundre prosent avklart.

– Vi har stilt et krav om at vi vil ha det i april. Slik det ser ut nå blir det 9. april, men det er fortsatt ikke helt avklart, sier Kjellmann.

Årsaken til at de ønsker det såpass seint er at det da er større sjanser for å få amerikanske proffkjørere til start.

– Vi ønsker et VM som virkelig er et VM. Og vi vet at VM-tittelen henger høyt også blant amerikanske proffkjørere, men ikke så lenge den amerikanske proffserien kjøres. Så når mesterskapet går etter at de er ferdig der borte har vi et håp om å få amerikanske kjørere og deres store team til Alta, sier han.