Alta IF har mandag, tirsdag og onsdag arrangert fotballskole på Alta idrettspark. Fotballfesten er en perfekt oppvarming til det årlige høydepunktet – Altaturneringa.

Vurderer å utvideAnders Abrahamsen er arrangementansvarlig for fotballskolen. Tidligere år har de slitt med påmeldingen, men i år har ikke telefonen stått stille. Han kan fortelle om en overveldende interesse.– I år ble kapasiteten tidlig sprengt. Vi måtte sette foten ned etter rundt 230 påmeldte. Grunnen er enkelt og greit antallet instruktører per deltaker. Vi ønsker ikke lange køer på deltakerne, forteller han, og sier de må ta en evaluering på punktet etter arrangementet.– Det er mulig at vi vil hente inn eksterne instruktører neste år om interessen blir like stor. Det har vært veldig kjedelig å takke nei til noen. Vi ønsker at alle som vil skal få delta, sier han.I år har han fått med seg herre-, rekrutt- og damelaget som instruktører, i tillegg til faglig påfyll fra blant annet kretstrenerne Vidar Johnsen og Rune Haugseth.

Motorikk og koordinasjonTor Eirik Nome, som er spillerutvikler i Alta IF, har hatt ansvaret for det sportslige opplegget.– Vi ønsker mest mulig ballbehandlig, og har lagt opp til at de yngste skal jobbe med en ball hver. Han forteller at det ikke bare er fokus på fotballen.– Ungene skal først og fremst ha det gøy. Samtidig er det viktig for de yngste med tanke på koordinasjon og motorikk.

InstruktørskrytBåde Abrahamsen og Nome har fått gode skussmål fra deltakerne.– De har vært veldig fornøyde med instruktørene våre. Det er god læring for de også. Her må de ta ansvar og se fotballen med litt andre øyner, forteller Nome, som var fornøyd med avslutningen på fotballskolen.– Veldig deilig å runde av med en skikkelig sommerdag, smiler han.