Altaværingene Njål Digre, Håkon Inge Solheim, Mathias Johansen, Mats Berg og Marius Berg kjørte i forrige uke motocrosskonkurransen Myggjakten på andre siden av grensa. Semestercross-serien gikk over tre forskjellige løp i Midt-Sverige.

BrødreduellI klassen 85-kubikk ungdom kjørte brødrene Mats og Marius Berg mot hverandre sammen med den utflyttede altaværingen Mathias Johansen. Ungdomsklassen gjelder opp til fylte 15 år. Guttene er henholdsvis 12, 14 og 13 år gamle.Til tross for alderen gjorde alle tre en god figur. Mathias Johansen tok bronsemedalje. Han leverte svært solid kjøring, og kun motortrøbbel kunne ta fra han sammenlagtseieren. Han vant nemlig fem av ni kjørte heat, men motortrøbbel bidro til at han tapte verdifulle sekunder i to av heatene.Marius Berg kom på plassen rett bak, mens lillebror Mats, som er førstereis i denne klassen, var fornøyd med sin niendeplass.

Gode prestasjonerCrosspappa Kay Roger Berg var med guttene til Sverige, og kunne fortelle om mye bra kjøring.– Guttene fra Alta SSF kjørte meget bra alle sammen. At vi får tre stykker blant de ti beste må vi si oss veldig fornøyde med i dette selskapet. Det var veldig høyt nivå på både banene og deltakerne som kom fra hele norden, forteller han.Njål Digre kom på 12. plass i klasse MX2 JSE, mens Håkon Inge Solheim kjørte inn til 6. plass i MX1-klassen.

MotorhavariMotocross er en sport hvor uhell og uforventede ting kan spille en stor rolle. Det fikk noen av guttene erfare i forrige uke.– Både Mathias og Mats hadde problemer med syklene. De slet med motorhavari, men klarte å levere flere gode heat til tross for det.Yngstemann var plaget med spysyke i forkant av det første løpet.– Han slet litt i det første løpet, men han kom seg bra til det andre løpet.