Team Diesel/Pearl Izumi har ledet herreklassen i Offroad Finnmark 700 siden starten, og det måtte en vanvittig feilnavigering eller uhell til for at lagene bak skulle få kontakt.

Det har ikke skjedd.

Sten-Are Harjo og Geir Lien startet ut fra sjekkpunktet i Maze klokken 00.47 natt til fredag, og er ventet inn til Soussjavri i morgentimene.

Det er fortsatt Team 24, bestående av Alta-rytterne Bjørn Rasmussen og Kjetil Suhr, som er nummer to i denne klassen. De har fremdeles ikke kommet inn til Maze.

Da lagene forlot sjekkpunktet i Kautokeino etter tre timers obligatorisk hvile var det mer enn åtte timer som skilte nummer én og to. Team Varangersportslager startet ut kun ti minutter bak Team 24, men de har pådratt seg en fem timers tidsstraff for å ha kjørt i feil trasé.

Ut fra Kautokeino var det Tor-Erling Johansen og Fred-Åge Fredriksen i Team Fjell og sykkelservice som var nærmest Team 24 i konkurransen. De startet cirka en halvtime etter altaværingene.

En halvtime etter denne duoen syklet av sted satte Team CoastZone Racing, bestående av danskene Tobias Bartholdy og Mikkel Overgaard, av gårde i retning Maze.

Følg trackingen på deltakerne i of700 her!