Mange har gitt favorittstempelet i klasse of300 til Daniel Strand og Daniel Boberg Leirbakken. Det er ikke uten grunn. Duoen var først i løypa da rytterne slapp løs i Kaiskuru, og den plasseringen holdt de til sjekkpunktet i Alta sentrum.

Men de klarte ikke å riste av seg Team SmartDok (Stig Misund og Jacob Grønn) på de første fem milene. Begge lag rullet inn på sjekkpunktet torsdag kveld klokken 20.01. De startet likt ut etter den obligatoriske femminutters hvilepausen.

Team DNB (Alf Christian Losvar og Sven-Tore Nilsen) og Team Skaidi Xtreme Intersport (Odd Peder Wang-Norderud og Per Kåre Jakobsen) var bare minuttet bak de to lagene foran inn og ut.

Beste damelag inn til første sjekkpunkt var Team Reaper Racing Girls, bestående av Camilla Hott og Gunn Hilleren. De var nøyaktig en halvtime etter raskeste herrelag inne på sjekkpunktet. Marita Andreassen og Linda Mosesen i Team FullRulle var bare fem minutter bak Team Reaper inn til sjekkpunktet, men brukte noen minutter lengre tid enn sine argeste konkurrenter og startet ut 14 minutter bak.

Raskeste mixlag inn til sjekkpunktet var Sparebanken Nord-Norge (Bente og Arild Røkenes).