Rayner Hoaas Nilsen steppet inn på kort varsel for Team FullRulle, men fikk ikke fullført Offroad Finnmark 300. Hans teamkamerat og søskenbarn Asgeir Hoaas pådro seg nemlig et kutt over øyet i en krasj på det første delstrekket, og kuttet var så dypt at han ble hentet med ambulanse før laget kom seg inn til sjekkpunktet i Alta sentrum. Da hadde de gjort unna knappe 50 kilometer av det 300 kilometer lange rittet.

Rayner Hoaas Nilsen og Jørn-André Evertsen ventet på ambulansen, og rullet etter hvert inn til sjekkpunktet. Her bestemte de seg for å bryte. Duoen ønsket ikke å fullføre uten Asgeir.

– Det var en uheldig hendelse der en rytter forsøkte å ta seg forbi oss. I stedet hektet han borti Asgeir, slik at han falt av sykkelen. Det så ikke bra ut, og da vi i tillegg måtte vente lenge på ambulansen synes vi ikke at det var vits å fortsette. Hadde det bare vært en liten del av løpet igjen ville vi kanskje vurdert ting annerledes. Men nå fant vi ut at nok var nok. Veldig synd, for nå var jeg skikkelig innstilt på å gjennomføre, sa Rayner Hoaas Nilsen til Altaposten da teamet ga beskjed om beslutningen.

Asgeir Hoaas måtte sy noen sting, men det skal ikke dreie seg om en mer alvorlig skade enn det.