Altaværingen hadde ingen planer om å delta i år, men da sykdom plutselig slo ned i teamet til søskenbarnet Asgeir Hoaas bestemte han seg for stille. Da var det under et døgn til starten på Offroad Finnmark 300 kilometer. Han blir dermed en del av Team FullRulle.

– Begge de som skulle sykle sammen med Asgeir måtte helt uventet kaste inn håndkleet. Magne Henriksen er definitivt ute av bildet, mens Jørn-André Evertsen fortsatt har et lite håp om å rekke starten. Jeg synes det var for galt at laget kanskje måtte trekkes, så jeg sa ja til å delta. Tida vil vise om det var en god eller dårlig avgjørelse, smiler Rayner Hoaas Nilsen.

Syklet of50 på lørdag

Han er på ingen måte ukjent med det som skal skje de neste dagene. Men da har han vært godt forberedt. Nå kastes han rett til ulvene.

– Jeg har deltatt to ganger før, så jeg vet hva jeg går til. Men det er selvfølgelig ikke optimalt å starte forberedelsene kvelden før rittet starter. Fordelen er at jeg har sluppet den lange ventetiden. Den kan være tøff den siste uka før start, forteller Nilsen, som senest lørdag syklet Offroad Finnmark 50. Her ble han nummer to i seniorklassen.

– Jeg ville definitivt ikke stilt til start på lørdag dersom jeg visste at jeg skulle starte of300. Men det kjennes greit ut nå, så forhåpentligvis vil ikke det bli noe problem. Dette kom veldig plutselig på meg. Det blir spennende å se hvordan det slår ut i konkurransen, sier han til A-sporten.

Godt trent

33-åringen fra Nordlysbyen føler seg bra trent og gleder seg til å ta fatt på de blytunge 30 milene over Finnmarksvidda. Spørsmålet er om grunnlaget er godt nok for en så heftig utfordring.

– Jeg har nok flere timer på sykkelen totalt i år enn tidligere, men det har vært veldig få langturer. Det skaper selvfølgelig en viss usikkerhet. Sykkelen er det imidlertid ikke noe i veien med. Den er helt ny, og langt bedre enn den jeg deltok med forrige gang, forteller Nilsen.

Han tror ikke laget kommer til å kjempe helt i toppen.

– Vi er nødt til å åpne kontrollert. Jeg vet godt hva som venter, men det er noen usikkerhetsmomenter når man stiller uforberedt til start. Jeg gleder meg likevel til å komme i gang. Det blir helt sikkert en fin tur, avslutter han.