De to mixlagene Team Rye XP og Team Arzgebirg startet rittet seks timer før herreklassen ga gass ut fra Alta sentrum på tirsdag. I løpet av natta tok Team Diesel/Pear Izumi igjen disse lagene og var først i løypa inn til sjekkpunktet i Soussjavri. De kom inn klokken 05.22 og startet ut igjen en halvtime senere.

Geir Lien og Sten-Are Harjo fortsatte kjøret mot Maze, og er i skrivende stund det eneste laget som har kjørt ut fra dette sjekkpunktet. De ankom klokken 08.31 og fortsatte ferden mot Kautokeino åtte minutter senere. Lederlaget i mixklassen, Team Rye XP, kom til Maze klokken 09.17 og er fortsatt på sjekkpunktet.

Team Arzgebirg startet ut fra Soussjavri klokken 07.58. De hvilte lengre på sjekkpunktet, og det var nesten to timer som skilte de to mixlagene da de startet ut.

Team Varangersportslager tok igjen Alta-laget Team 24 mellom Valjok og Karasjok, og var noen minutter foran inn til sjekkpunktet. De hvilte imidlertid mer her slik at Team 24 var tilbake på andreplass i herreklassen i of700 ut fra Karasjok.