Etter to mål- og poengløse kamper fikk endelig Alta IFs J19-lag noe å juble for da Hallingdal ble slått 2-0 på Ekebergsletta tirsdag ettermiddag.

I den tv-sendte kampen satte Emmy Olsen inn 1-0 etter cirka syv minutters spill. Kaptein Oda Lillegård slo en perfekt gjennombruddspasning til Olsen, som med en herlig førstberøring tok seg forbi Hallingdal-forsvaret. Spissen oppfattet kjapt at målvakten var på vei ut, og rullet da ballen kontrollert i nærmest hjørne og sørget for kjempejubel i Alta-leiren.

Alta IF hadde ytterligere to gode sjanser i 1. omgang, men det ble med den ene scoringen. Forsvaret og keeper Julie Henriksen Krogh hadde bra kontroll bakover på banen og sørget for at stillingen til pause var 1-0.

- Det var kjempeartig å score mål. Denne kampen skal vi vinne, sa målscorer Emmy Olsen til TV2s reporter Jahn Ivar Jakobsen ved halvtid.

Jentene fra nord startet forrykende etter pause, og to minutter ut i omgangen fikk Mia Mannsverk tildelt straffespark. Det var kanskje av den litt billige sorten, men Mannsverk tok selv med seg ballen til ellevemetersmerket og satte sikkert inn 2-0.

Alta IF hadde bra kontroll i resten av oppgjøret, og de gangene forsvaret feilet ryddet Julie Henriksen Krogh opp på lekkert vis. Dermed kunne de langveisfarende Alta-jentene feire sin første seier i turneringen. Dessverre var muligheten til plass i A-sluttspillet borte etter de to tapene innledningsvis, men laget tar i hvert fall med seg en solid dose selvtillit inn i B-sluttspillet som starter onsdag.

- Nå skal vi vinne resten av kampene, fastslo en offensiv Julie Henriksen Krogh etter matchen.