Sør-Varanger rideklubb arrangerte sist helg kretsmesterskap i dressur, der Vårin Wirkola konkurrerte for Alta rideklubb. 14-årige Wirkola og sportsponnien Roselyns Goldstar tok bronse i stevnet som gikk over to dager. Julie Dreyer Svendsen fra Hammerfest rideklubb tok gull, mens Anja Kristine Jernsletten fra Tana rideklubb kapret sølvet.

Fornøyd Alta-rytter

– Jeg har aldri deltatt i KM før, men har konkurrert mot flere av konkurentene før. Hesten var dessverre støl etter den lange kjøreturen, så vi fikk ikke vist helt hva vi kunne denne gangen. Vi er fornøyd med bronsje og at jeg slo fjorårets gullvinner, forteller Wirkola.

Hun roser Sør-Varanger rideklubb for arrangementet.

– Jeg er kjempefornøyd med gjennomføringen av stevnet. Det var sosialt og god mat på stevneplassen. Veldig gøy å bli kjent med flere av konkurentene mine, og på rytterfesten lørdagen hadde 60 personer meldt seg på til middagen. Jeg har aldri opplevd så mange på en rytterfest før, så det var morsomt.

Hun og ponnien tar nå et par dager med velfortjent ferie, før de fortsetter treningen mot NNM i Hammerfest om seks uker.

Etterlenget ridehall

Det har lenge vært jobbet med å få ridehall til Alta, og Alta rideklubb begynner å nærme seg en realisering. Det gleder den unge rytteren.

– Det er stor sjanse for at vi har ridehallen klar i løpet av to år. For min del vil det bety jevnere trening gjennom hele året. I månedene desember-mars kan vi ikke hoppe eller ri noen harde dressurøkter på grunn av kulde eller isete bane. Så opptreningen begynner først i mai og da er man ikke på topp før i august. Med ridehall så kan man være på topp allerede i mai samtidig som hestemiljøet blir samlet på ett sted, forteller 14-åringen.

Hest for alle pengene

Wirkola har nylig kjøpt en ny, større og bedre ponni hun skal satse på fremover.

– Jeg ønsker å jobbe med hest på heltid, og jeg blir muligens å ta et friår før jeg begynner på videregående for å satse for fullt. Det innebærer kanskje å flytte sørover for å kunne jobbe på en stor stall, avslutter Wirkola.

TOSPANN: Vårin Wirkola og ponnien Roselyns Goldstar. Foto: Anne Lise Saua