– Vi er veldig klare. En stab på 40-50 stykker skal sørge for et godt mesterskap, både sportslig og sosialt. Dette kan vi, forsikrer Knut Kjeldsberg.

200 skyttere

Alta jeger- og fiskerforening venter så mange som 200 skarpladete skyttere velkommen til praktanlegget, som siden forrige mesterskap i 2010 er styrket med et flunkende nytt klubbhus.

– Det er selvfølgelig ekstra stas å ønske velkommen til et NM med så flotte fasiliteter. Klart vi er stolte, sier Kjeldsberg foran mesterskapet som innledes allerede tirsdag.

Finaler på lørdag

Jegertrap er skyting med hagle mot leirduer på en trapbane. Banen har fem standplasser, og det skytes på fragående leirduer. Det skytes oftest 25, 50 eller 100 skudd. Under NM skytes det to ganger 25 skuddsserier som kvalifisering til finalerundene.

Norgesmesteren vil bli kåret på lørdag.

– Vi har mange habile skyttere lokalt. Vi har jo hele fire landslagsskyttere i Finnmark, så det er ingen grunn til at vi ikke skal hevde oss i dette selskapet, sier Knut, og tenker kanskje spesielt på Roger Strømeng som satte eliten i hele Norden på plass i fjor.

Mange av de beste haglskytterne i landet reiser nordover denne uka, så det blir ingen match for hjemmefavorittene.

Publikum er velkommen

Mesterskapet innledes i morgen, men utover onsdagen begynner det å bli alvor. Kjeldsberg forteller at jegertrap er en ganske så underholdende sport.

– Publikum er hjertelig velkommen til å følge med i løpet av uka. Ikke minst kan det bli spennende under finalene på lørdag, frister han.

Har ringvirkninger

Med 200 skyttere i sving blir det mange gjester i Alta de nærmeste dagene.

– Det er ingen tvil om at arrangementet har store ringvirkninger for Alta-samfunnet. Det synes vi er veldig hyggelig, enten de overnatter på hotell eller handler. Her ute på Kvenvikmoen blir det masse campingvogner når skytterfamilien samles, sier Kjeldsberg.