I fjor var Ronny Holm den første som krysset målstreken som vinner av turklassen i den aller første utgaven av Onroad Finnmark. I år stiller 42-åringen fra Hammerfest sykkelklubb for det sammensatte laget fra Sirbma i Tana, skriver arrangøren i en pressemelding.

Holm er klar for å sykle fort.

– Det er i lagkonkurransen det går raskest og jeg er sulten på å teste hvor fort denne løypa kan kjøres. Det er også en motivasjon å være med å fremme lagkjøring i et fylke som ikke har hatt tradisjon for det, sier han.

Hard lagkamp

I fjor fullførte raskeste lag, Nordlysbyen sykkel, på 14 timer og 27 minutter. Ronny Holm tror det er mulig å kjøre enda raskere.

– Nå er vi et lite lag, så om vi kommer over 33 kilometer i timen i snitthastighet er jeg kjempefornøyd. Rundt 14 timer vil være en god prestasjon av vårt lag. Mye avhenger av værforhold også. jeg tenker at fjorårets løp ble noe tregere på grunn av regn og sterk motvind, mener Holm.

Ambisjonene er høye, men han tror det skal bli vanskelig å slå Nordlysbyen sykkel som stiller med nesten dobbelt så mange ryttere som Sirbma. Men mye kan skje på 444 kilometer.

– Både jeg og Sirbmagutta er ved godt mot og skal gjøre vårt beste til å få en god tid, sier han.

Starter på lørdag

I år legger de første rytterne i lagkonkurransen ut fra Alta sentrum klokken 07.00 lørdag morgen, mens de individuelle rytterne starter en time senere. Løypa går til Masi, Karasjok, Lakselv, Skaidi over Sennalandet til Leirbotnvatn og tilbake til Alta. Totalt er distansen på 444 seige kilometer med hele 3673 høydemeter. Det blir en utfordring.

De første rytterne er forventet i mål rundt klokken 20.00 lørdag kveld med pallseremoni i gågata ved midnatt. Siste frist for å krysse mållinjen er søndag formiddag klokken 10.00, opplyser arrangøren.