Fem utøvere fra Alta SSF var på plass i svenske Kalix sist helg, der den andre runden i Nordcupen gikk av stabelen.

Suveren førsteplass

Alle leverte strålende kjøring og solide resultater, men det var spesielt én ung motocrosskjører som gjorde seg bemerket. Unggutten Edvard Oliver Simensen vant nemlig alle fire heat han kjørte i klasse 65GH. Med totalt 160 innkasserte poeng slo han sine argeste svenske konkurrenter med solid margin.

FORTJENT: Etter løpet fikk Edvard Oliver sin fortjente seierspokal. Foto: Birgit Simensen

Kian Englund Jonsson var nestbest i samtlige heat og endte på andreplass - 12 poeng bak Simensen. Otto Persson fulgte deretter med fire strake tredjeplasser. Totalt åtte kjørere deltok i denne klassen.

– Det var strålende kjøring hele veien. Edvard åpnet helga med to suverene heat på lørdag, og fulgte opp med to nye kjempeprestasjoner på søndag. Han var virkelig i storslag denne helga, sier en stolt mamma Birgit Simensen til Altaposten.

Tøff brødreduell

Simensen var som nevnt ikke den eneste altaværingen som markerte seg i Kalix. Brødrene Marius og Mats Berg har sin unge alder til tross imponert stort på motocrossbanen de siste par årene, og utviklingen går tydeligvis rette veien. I helga kjørte de inn til henholdsvis femte- og sjetteplass i klasse 85U, som samlet hele 20 kjørere.

GA ALT: Brødrene Marius og Mats Berg kjørte meget godt. Her er sistnevnte i aksjon. Foto: Lene Berg

– Det var tett og jevnt i toppen, og lite som skilte Marius fra de tre beste. Han var bare tre poeng unna en plass på pallen. Også Mats serverte noen strålende heat denne helga, forteller Simensen videre.

Richard Andersson vant klassen sammenlagt med 11 poeng. Deretter fulgte Noah Englund (110 poeng), Carl Eriksson (108 poeng) og Christoffer Persson (106 poeng). Marius Berg stoppet på 105 og Mats Berg hadde 93 poeng sammenlagt.

Vanskelige forhold

I klasse MX2 var det mye dramatikk, men Alta-kjører Daniel Hammari kapret likevel en sterk andreplass sammenlagt. Bare Tapio Kuusela, som vant samtlige heat, kunne matche altaværingen. Hammari havnet elleve poeng bak den finske vinneren i sammendraget.

Også Endre Hansen, som debuterte i klasse 125U, klarte seg bra. Han kjørte inn til ellevteplass.

– Vi er godt fornøyde med helga sett under ett. Alta SSF markerte seg sterkt nok en gang. Det skal legges til at det var svært krevende forhold etter mange dager med regn, så prestasjonene var det lite å utsette på, avslutter Birgit Simensen.