Skiskytterstjernen kommer til byen i forbindelse med den landsomfattende turnéen Spenning i sikte, heter det i en pressemelding. Alta er en av 17 steder som får besøk rundt om i landet. Opplegget introduserer barn og unge for skiskyting gjennom en aktivitetsløype. Parallet blir VM i Holmenkollen 2016 promotert under turneen.

Perfekt ramme

- Målet er å inspirere kommende generasjoner til å bli en del av den norske skiskytterfamilien. Vi går inn i en sesong der det er VM iPerfe Holmenkollen, noe som skaper en perfekt ramme for en landsomfattende turné, sier prosjektleder Tora Berger, som også gjestet Alta under NM sist vinter.

Turnéen er et samarbeid mellom Norges Skiskytterforbund og Skiskytter-VM 2016 AS. Spenning i sikte består av ulike aktiviteter, som besøk i Skiskytterforbundets smøretrailer, hinderløype, byggeklosser, radiostyrte biler, VM-premier og laserskyting. Aktviteten passer ypperlig for barn mellom seks og 15 år.

Vi begeistre Alta

- Hensikten er at barn og unge skal bli bedre kjent med skiskyting ved å bryne seg på øvelser for både hode og hender, akkurat slik våre aktive utøvere gjør hver dag. Vi ønsker å begeistre Alta gjennom spennende aktiviteter som gir gode opplevelser, sier generalsekretær Rakel Rauntun i Norges skiskytterforbund.