Mens Tromsø  sikret seg hjemmeseier mot Haugesund med sifrene 2-0, presterte Bodø/Glimt å snu bortekampen mot Vålerenga på overtid. Veteran Trond Olsen besørget serierundens skrell ved å sette inn 1-2 på overtid.

Tromsø så ut til å fortsette fomlingen på hjemmebane. Men Zdenek Ondrasek scoret det forløsende målet på vei mot 2-0 over Haugesund søndag.

Alfheim har ofte vært et fryktet sted å komme, men denne sesongen er poengfangsten skral i egen sture for TIL. Lenge så det ut til bli bare et poeng søndag. I så fall hadde TIL og Bodø/Glimt vært sammen på bunnen i «hjemmeligaen» i år – med bare tatt seks poeng hver på sju hjemmekamper. Ondrasek laget et meget viktig mål. Den gjør at det lysnet i nord. Han fikk ballen og scoret fra ganske skrått hold.

Det var nok av sjanser til at det skulle blitt flere scoringer i kampen. Remi Johansen la på til 2-0 kort etter Ondraseks mål. Innbytter Jonas Johansen la pasningen før Remi scoret fra snaut 20 meters hold. Tromsø reiser til Sandefjord i neste runde, og det blir en meget viktig kamp langt nede på tabellen. TIL har nå skikkelig kontakt med flere lag over nedrykkssonen. (©NTB)