13-åringen har tilbrakt denne uka på en svært anerkjent håndballskole for unge spillere i alderen 12-17 år. Det er de norske landslagslegendene Håvard Tvedten og Kristian Kjelling som står bak arrangementet, derav navnet TK Ballcamp. Håndballskolen startet sist mandag og ble avsluttet i dag.

– Det har vært en fantastisk uke. Joakim har gledet seg til dette siden jul, og opplevelsen har nok vært enda mer storslått enn han hadde sett for seg. Han er den eneste fra Alta her nede, forteller mamma Lena Ernstsen, som har fulgt en ekstatisk guttunge fra sidelinja hele uka.

LYTTET TIL HVERT ORD: Deltakerne fulgte nøye med når Håvard Tvedten pratet. Foto: Lena Ernstsen

– Både Kristian Kjelling og Håvard Tvedten synes det var moro at en deltaker hadde tatt turen helt fra Alta. De har tatt godt vare på Joakim disse dagene, og det betyr selvsagt enormt mye for en ung spiller å få nærkontakt med sine idoler på denne måten. Dette har vært et femdagers høydepunkt han sent vil glemme, fastslår Ernstsen.

«Lekenhet og finesser»

På arrangementets nettsider kan man lese følgende om det håndballskolen står for:

«TK Ballcamp ønsker å bidra til at enda flere barn og unge spillere får motivasjonspåfyll og ønsker å fortsette med håndball. TK Ballcamp tilbyr håndball-Europas største stjerner som instruktører, med målsetning om å lage den beste og mest spektakulære håndballskolen. Lekenhet og finesser er kjennemerket til både Tvedten og Kjelling, og dette er noe som skal prege hele håndballskole-opplevelsen. I tillegg til rene håndballøkter vil deltakerne bli introdusert for Norges beste kompetanse innenfor kosthold og skadeforebygging».

– Stjernene tok seg god tid til å instruere alt og alle. Det satte deltakerne stor pris på. Å få trene håndball seks timer hver dag i fem dager med så dyktige instruktører var stort for en håndballentusiast som Joakim. Det var virkelig verdt å bruke litt av sommerferien og sankthansfeiringen på, smiler Ernstsen.

Intervjuet av TV 2

TV 2 hadde også et team på plass, og selvsagt tok de en prat med 13-åringen fra Nordlysbyen.

– Det var skikkelig artig. Reporteren kunne fortelle at han visste at Alta hadde et stort håndballmiljø da han selv hadde vært der oppe i forbindelse med en landskamp for noen år siden. Det har ikke vært et kjedelig øyeblikk siden vi kom hit ned, ler Ernstsen, som allerede nå planlegger en ny tur til Jessheim og Rakkestad, der håndballskolen arrangeres.

– Dette skal helt klart gjentas. Jeg håper Alta snart har et tilbud om en lignende håndballskole eller camp om sommeren da håndballsesongen kan være litt kort, avslutter hun.