– Vi ønsker jo at oppholdet skal bli lengst mulig, smiler Finjord, assistenttrener for det norske damelandslaget i fotball som skal i ilden i kveld. Med seg har han blant annet dalingen Vidar Johnsen.

– Det er veldig fint å ha Vidar med i analyseteamet. Han skal analysere våre motstandere under hele mesterskapet og bor med troppen, forteller Finjord.

Klar for jobben

Han legger ikke skjul på at de tripper etter å sette i gang.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Vi har vært samlet siden 18. mai og føler oss godt forberedt, sier Finjord, noen timer før damelandslaget innleder VM med kamp mot Thailand i Canada.

Han forteller at VM er et svært sirkus. FIFA har lagt ned enorme ressurser for at lagene skal trives og få optimale forhold både på og utenfor banen.

– Er selvsagt stort å oppleve et slikt mesterskap fra innsiden også for meg. Man blir faktisk ekstra stolt over å være fra Norge og Øksfjord når man hører nasjonalsangen under et VM, påpeker Finjord, som assisterer Even Pellerud, slik han gjorde det under suksessen i Sverige for to år siden.

Skaper trygghet

Han forteller at troppen er godt drillet før start. De fokuserer ikke på spillerne som på grunn av skade måtte bli hjemme, for eksempel lynhurtige Caroline Graham Hansen.

– Vi er opptatt av at forberedelsene inn mot kampen i dag skal være som de alltid er foran landskamper. Spillerne trenger å føle trygghet på rutiner og oppladning, fastslår øksfjordingen.

Målsettingen er å sikre seg en OL-plass.

– Da må vi bli blant de tre beste fra Europa. Det betyr at vi hvert fall må til kvartfinalen, avslutter Finjord.

I kveld benker nasjonen seg foran TV-en for å se åpningskampen.

I TEAMET: Vidar Johnsen skal analysere motstanderne i Canada. Foto: Frank Rune Isaksen