Fredag får de nemlig besøk av Vegar Kristiansen, som er Norges beste biljardspiller gjennom tidene. Han er det store trekkplasteret under helgas trenings- og motivasjonssamling i regi av biljardklubben. Kristiansen skal også delta i turneringen som blir arrangert lørdag ettermiddag og hele søndagen.

– Det er helt utrolig at Vegar Kristiansen kommer til Alta. Han er Norges klart beste spiller med over 50 medaljer i NM-, EM- og VM-sammenheng. Vi har jobbet lenge med å få han nordover. At han takket ja er fantastisk artig, kommenterer Bjørn Birger Andreassen.

Lederen i Alta biljardklubb kan fortelle om stor interesse for samlingen og den påfølgende turneringen. Alt arrangeres i klubblokalene ved bowlinghallen.

– Det kommer spillere fra Narvik, Tromsø, Nordreisa og Bodø. Hele biljardmiljøet i Nord-Norge har vist interesse for dette, og det synes vi er stor stas. Kurset går av stabelen i morgen og noen timer på lørdag før vi fyrer i gang turneringen. Det blir artig å se Kristiansen i aksjon. Han starter selvsagt med et aldri så lite handikap, smiler Andreassen, som tror det blir en meget lærerik helg.

– Her er det mye å hente. Alt fra spillestrategi og teknikk til hvordan man tenker og løser utfordringer underveis. Han kan nok også hjelpe oss å bli kvitt noen uvaner. Spesielt for en talentfull junior som Simon Thomassen vil dette være gull verdt. Han kan suge til seg mye kunnskap, fastslår Andreassen.