Mandag tapte Alta IF 2-3 borte mot Gjøvik-Lyn. Dette var Alta-lagets tredje strake kamp uten seier i 2. divisjon. Gjengen fra Nordlysbyen har kun tatt ett poeng av ni mulige på bortebane denne sesongen og ligger på syvendeplass etter seks serierunder.

Mål i begge ender

Det er bare den suverene serielederen Raufoss som har scoret flere mål enn Alta IF. Men det hjelper sørgelig lite når laget har sluppet inn 12 mål på seks kamper. Mats Frede Hansen har spilt samtlige kamper i midtforsvaret, og han tar sin del av skylda for det som har skjedd innledningsvis.

– Defensivt har vi ikke vært gode nok denne sesongen, og det gjelder hele laget - ikke bare enkeltspillere. Det har vært mye rusk i maskineriet. Jeg har ikke selv levert på det nivået jeg vet at jeg har inne. Jeg kan bedre, og skal jobbe hardt for å bidra til forbedret forsvarsspill og bedre resultater i tiden som kommer, sier en ydmyk Hansen til Altaposten.

Ny makker

Etter fem kamper med Øyvind Veseth Olsen som makker var kaptein Andreas Markussen tilbake på stopperplass mot Gjøvik-Lyn. Alta-laget forsvarte seg bra på de få dødballene som hjemmelaget hadde, men måtte likevel se tre baller finne veien til nettmaskene bak Maris Eltermanis.

– Jeg merker ikke så mye forskjell på Øyvind og Andreas. I denne kampen hadde vi ballen mye, og stort sett synes jeg at de var ufarlige fremover. Men de scoret på omtrent det de hadde av sjanser, og det er frustrerende. Spillemessig var mandagens match langt bedre enn mot Strømsgodset 2. Får vi tettet igjen bakover kommer også poengene, fastslår Hansen.