Samtlige spillere på Alta IFs 2006-lag fra Komsa var ikledd Manchester United-drakter under helgas Bendit cup på Alta idrettspark, og det vakte naturligvis oppsikt. Ikke fordi det er overraskende at de rødkledde har stor fanbase i Alta, for det er ingen stor hemmelighet. Det er bare Liverpool som har liknende status i Finnmark og landet for øvrig. Men et minilag fra Komsa der alle hadde helt like, nye drakter gjorde inntrykk.

Deilig sesongstart

Og det var slett ikke bare de røde overdelene som ble lagt merke til. De unge guttene på laget leverte strålende festfotball i alle sine fire turneringskamper, og reaksjonene fra sidelinja lot ikke vente på seg.

– Dette er det beste jeg har sett av United på flere år. Muligens har jeg aldri sett de bedre, runget det fra en ivrig supporter som fulgte de unge spillerne.

Det var naturligvis en aldri så liten hentydning til hvordan Manchester United har prestert i årene etter Sir Alex Ferguson ga som som sjef, men også en hyllest til ungguttene fra Komsa. De storkoste seg ute på kunstgresset. Spillegleden og innsatsen var upåklagelig fra første til siste kamp.

– Det er kjempeartig å spille fotball, og vi har gledet oss til denne turneringa i lang tid. Det var godt å komme i gang med sesongen, fastslo spillerne på laget da A-sporten snakket med dem etter siste kamp.

Ensom Arsenal-supporter

Mens de aller fleste beholdt United-draktene på lenge etter at dommeren hadde blåst av kampen, var det én som kjapt dro den av seg. For det var nemlig ikke alle på laget som har «de røde djevlene» som sitt engelske favorittlag. Åtteåringen Peter Brækkan Sætrum sverger til Arsenal, og da er det ikke så enkelt å ikle seg en Manchester United-drakt.

– Arsenal er mitt lag, og jeg var veldig i tvil om jeg skulle spille i denne drakta. Men det var bare den ene gangen, så jeg synes det gikk greit. Det er artig at foreldrene til en av spillerne på laget har kjøpt inn drakter til samtlige. Det er en kul gest, fastslår Peter, som ikke lot draktvalget være det viktigste.

– Det viktigste er å ha det morsomt og spille kamper. Vi er en fin kompisgjeng som trives veldig godt sammen, og at resten foretrekker United er egentlig helt i orden, smiler åtteåringen.

Årets Bendit cup samlet rundt 600 mygg- og minispillere fra hele vestfylket. Som vanlig var det Alta IF og BUL som stilte med flest lag og flest spillere.

Flere bilder fra arrangmentet finner du her!

JUBLET FOR VÅRSLEPPEN: Deltakerne syntes det var moro å komme i gang med fotballsesongen. Foto: Karl Eirik Steffensen