Gjøvik-Lyn - Alta IF 3-2:

Gjestene fra Finnmark fikk en dårlig start på kampen, og det ble skjebnesvangert på Toten. Midtveis i 1. omgang lå Alta under 0-2 og det så helsvart ut.

Men som mot Strømsgodset 2 forrige helg var Magnus Nikolaisen på pletten, og scoret fra skrå vinkel like før pause. Pauseresultat på 2-1 til hjemmelaget ga håp.

Alta IF kom godt i gang etter pause og et nydelig frispark fra Mathias Abelsen ga balanse i regnskapet.

Til tross for spillemessig overtak for Alta, tok Gjøvik-Lyn ledelsen på nytt etter dårlig press i Alta-forsvaret.

Begge lag hadde gode sjanser de siste minuttene, men det ble ikke flere mål. Dermed står Alta IF oppført med tre kamper på rad uten seier.

– Vi har snakket mye om rytme i angrepsspillet den siste uka, og det synes jeg vi var gode på frem til 16-meteren i første omgang. Der stoppet det dessverre litt opp. Men vi hadde fortsatt klart flest sjanser og burde hatt flere mål. Magnus Nikolaisen hadde blant annet et skudd som traff innsiden av stolpen rett før pause, kommenterer Alta IFs hovedtrener Rune Repvik.

Han synes det var sterkt av Alta-guttene å komme tilbake etter å ha ligget under 0-2. Men sjefen er langt fra fornøyd med det som ble prestert bakover på banen.

– Å slippe inn tre mål er langt fra godt nok. 12 baklengsmål på de seks første kampene er særdeles skuffende, og selv om vi unngår scoringer imot på dødball denne gangen er det lite å glede seg over defensivt. Dette må vi ta tak i. Det er mitt ansvar og min jobb, men vi må alle bidra. Vi kan ikke fortsette på denne måten, fastslår Repvik.

PS! Raufoss knuste for øvrig Drammen 4-0 på bortebane, og har full pott på de seks første kampene. Alta IF er allerede ti poeng bak den suverene serielederen.

Kampfakta

Gjøvik-Lyn - Alta IF 3-2 (2-1)

1-0 Markus Naglestad (10)

2-0 Prince Kabeya (24)

2-1 Magnus Nikolaisen (45)

2-2 Mathias Dahl Abelsen (59)

3-2 Ivan Martinez Gutierrez (63)

Gule kort: Magnus Nikolaisen, Alta IF

Dommer: Knut Ivar Strømstad, Rommen SK

Alta IFs lag:

Maris Eltermanis - Runar Overvik (Espen Johnsen fra 70. min.), Mats Frede Hansen, Andreas Markussen, Øyvind Veseth Olsen - Jon Andreas Eira (Runar Olsen Hustad fra 82. min.), Håvard Nome, Mathias Dahl Abelsen - Magnus Nikolaisen, Sega Ngom, Felix Jakobsen (Erlend Pedersen fra 70. min.)