Det er lenge siden Hammerfest fotballklubb ga Alta IF kamp om tittelen "fylkets beste lag". Mens Alta-guttene har lekt med de store gutta i 1. divisjon og spilt toppkamper i 2. divisjon, har de hvitkledde fra gassbyen vært en tannløs middelhavsfarer i 3. divisjon.

Lørdag fikk HFK-spillerne sjansen til å ta skalpen til Alta IFs rekruttlag i stedet. Heller ikke det ble noen stor suksess. Kenneth Thomassen sendte Alta 2 i føringen på et straffespark, men hjemmelaget klarte ikke å holde på ledelsen. Gjestene fra Hammerfest utliknet på en dødball etter 73 minutters spill. Det ble siste mål i lørdagens 3. divisjonsoppgjør i Finnmarkshallen. 1-1 og poengdeling var ingen av lagene særlig fornøyde med.

– Nei, jeg er ikke fornøyd med ett poeng. Vi stilte med et såpass sterkt lag at vi burde ha vunnet denne matchen. Vi må ta vare på muligheter som dette, fastslår Alta 2-trener Tor Eirik Nome.

Maris Eltermanis, Erlend Pedersen, Martin Norbye og Svein Ove Thomassen forsterket Alta 2-laget da Hammerfest gjestet Finnmarkshallen. Men det var altså ikke nok til å sikre sesongens andre trepoenger.

– Jeg synes vi spilte veldig bra de første 20 minuttene, og vi hadde god kontroll etter 1-0-scoringen. Men vi ble litt for direkte i spillestilen utover i kampen. Guttene jobbet bra og gjorde en helhjertet innsats, men det er selvsagt skuffende at vi ikke klarte å holde på ledelsen. Mot slutten ble det mer kaotisk, og kampen kunne bikket begge veier, sier Nome til A-sporten.

Allerede tirsdag i neste uke skal Alta IFs rekrutter i aksjon igjen. Da møter de Fløya på bortebane.

MISFORNØYD: Alta 2-trener Tor Eirik Nome. Foto: Karl Eirik Steffensen